Як змінився ринок оренди житла у Києві після обстрілів у жовтні

Після обстрілу Києва на початку жовтня кількість пропозицій на ринку орендної нерухомості різко знизилася.

Як повідомляють аналітики OLX Нерухомість, на початку місяця було близько 19 тисяч оголошень, але вже 17 жовтня їхня кількість скоротилася в средньому на 14%.

Так, найбільше скорочення пропозицій спостерігалося у Деснянському районі (знизилося на 23%), Дарницькому району (на 21%), Дніпровському (на 19%). Водночас у Печерському та Шевченківському районах столиці ситуація змінилася найменше – у межах 10-12%.

Що стосується вартості, то різкої зміни ставок не відбулося, всупереч деяким очікуванням. Втім, станом на сьогодні ціни все ще не досягли довоєнних показників.

Як і раніше, користуються популярністю однокімнатні квартири. Порівняно з довоєнним показником "однушки" найбільше подешевшали у Святошинському та Деснянському районах — майже на 14%.

За даними OLX Нерухомість, асортимент станом на 17 жовтня збільшився на 18% відповідно до аналогічного періоду минулого року. А ось  трикімнатних квартир — навпаки — поменшало на 5,5% на Лівому березі та майже на 8% на Правому.

Ймовірно, попит на велику житлову площу викликаний внутрішньою міграцією великих сімей із прифронтових регіонів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, вранці по Києву ворог завдав ракетного удару. А саме, по Шевченківському, Голосіївському та Деснянському районах. Через вибухи у столиці загинули 11 людей, до сотні постраждали, зокрема 42 потрапили до лікарень.

Внаслідок обстрілів критичної інфраструктури влада Києва була змушена перейти до віялових відключень електроенергії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом