В Україні запрацювали майже всі заводи з виробництва вікон

В Україні станом на сьогодні відновили роботу понад 80% потужностей з виробництва вікон.

Про це розповів директор Асоціації учасників ринку вікон та фасадів Олексій Бубнов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, ще у березні випускали продукцію одиниці, лише до 10% від звичайного завантаження. Сьогодні вже понад 80% підприємств знову працюють. Десята частина заводів опинилися в окупованих територіях, низка інших розташовуються у зоні активних бойових дій.

Експерт зазначив, що поки що виробники мають достатні запаси комплектуючих, профілів та скла, але в найближчому майбутньому, коли почнеться обвальна потреба у вікнах, не виключено, що виникне гострий дефіцит.

Так, у складній ситуації виявляться виробничі лінії, які використовують імпортні комплектуючі. "Віконний профіль – позиція, яку не можна швидко замінити, тому що доведеться розбудовувати технологічні процеси та логістичні ланцюжки. Такі паузи неприпустимі за стресового попиту", – розповів Бубнов.

За його оцінками, вартість виробничих ліній, залежно від ступеня автоматизації, стартує від $300-400 тисяч до $3-4 млн. Віконні виробництва створюють від 20-30 до 160-250 робочих місць. Експерт наголосив, що деякі виробники продовжують працювати на експорт, незважаючи на складнощі через військові дії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за словами прем'єра Дениса Шмигаля, в Україні розпочалися відновлювальні роботи. Збитки України від вторгнення Росії складають приблизно трильйон доларів США. Проте прем'єр вважає, що всі втрати вдасться компенсувати за рахунок заарештованих кремлівських активів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом