В Україні хочуть об'єднати Державну іпотечну установу та Укрфінжитло

Для реалізації президентської ініціативи щодо розвитку іпотеки депутати Верховної Ради розробили законопроєкт №5308, який повинен об'єднати Державну іпотечну установу (ДІУ) і Українську фінансову житлову компанію (Укрфінжитло).

Як повідомляє Укрінформ, документ розробив глава комітету з питань бюджету Юрій Арістов. Як повідомляється, мета законопроєкту – створити єдину організацію з "потужним ресурсом", здатну поліпшити ситуацію з житловим питанням в Україні.

"Доцільність приєднання ДІУ до Укрфінжитла пояснюється тим, що кінцевою метою законопроєкту є концентрація фінансових ресурсів для введення ефективних і дієвих єдиних підходів впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом", – йдеться в повідомленні.

Після того, як законопроєкт буде прийнятий, це дасть можливість видати близько 8 тисяч іпотечних кредитів. Крім того, 12 тисяч квартир куплять в рамках лізингової програми.

Згідно з офіційними даними, близько 650 тисяч сімей в Україні перебувають на обліку щодо отримання житла, не рахуючи 1,5 млн переселенців з окупованих Криму та Донбасу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, торік Кабмін доручив Мінфіну створити Українську фінансову житлову компанію для впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян житлом та рефінансування іпотечних кредитів. В Україні також з 1 березня запустили держпрограму "Доступна іпотека 7%". За місяць нею скористалис 59 разів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом