У Раді обговорили посилення кримінальної відповідальності у містобудуванні

У парламентському комітеті під час засідання робочої групи обговорили законопроєкт щодо вдосконалення положень Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Про це в четвер, 24 червня, повідомили в пресслужбі Мінрегіону.

За словами заступниці міністра Наталії Козловської, робоча група має розробити текст законопроєкту, а потім зареєструвати його у Верховній Раді України.

До складу групи увійшли народні депутати, представники Мін'юсту, Мінприроди, Мінкультури, ДІАМ, Верховного Суду, НАБУ, Нацполіціі і ДБР.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, два тижні тому у Верховній Раді зареєстрували два законопроєкти щодо реформи містобудування. Як розповів очільник Мінрегіону Олексій Чернишов, документи передбачають повну діджіталізацію всіх процесів у будівництві, а також посилення контролю і функцій органів місцевого самоврядування.

Якщо парламент прийме ці законопроєкти, це зменшить паперовий документообіг за рахунок розширення можливостей Єдиної державної електронної системи.

У свою чергу заступник голови профільного комітету Олена Шуляк підкреслила, що в рамках реформи будуть розширені обов'язки експертів. Саме вони будуть нести підвищену адміністративну, матеріальну і кримінальну відповідальність. Експертиза перевірить дотримання норм пожежної безпеки, захисту навколишнього середовища, енергоефективність будівель.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

48

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом