У другому кварталі ціни на житло виросли на 14% - Держстат

Ціни на житло в Україні у другому кварталі виросли на 14% у порівнянні з таким же періодом у 2020 році.

Відповідні дані наводить Державна служба статистики.

Найбільш помітний стрибок цін відбувся на вторинному ринку, тут житло подорожчало на 14,7%. Так найбільше додали у вартості двокімнатні квартири – до 16,5%. Водночас однокімнатні подорожчали найменш – на 12,8%.

На первинному ринку ситуація була трохи спокійнішою, квартири тут подорожчали на 12,8%. На відміну від вторинного ринку тут драйвером зростання стали трикімнатні квартири, вони подорожчали на 16,2%, при цьому двокімнатні додали у вартості менше інших – на 11,2%.

Якщо порівнювати ціни з першим кварталом, то житло подорожчало на 4%. Ціни на квартири у новобудовах виросли на 4,6%, на вторинному ринку зростання склало 3,6%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними FIMA, за перше півріччя 2021 року вартість житла у новобудовах зросло від 10 до 20%. При цьому собівартість житла зростає ще швидше.

А ось ціни на заміську нерухомість виросли в середньому на 10-15% в залежності від розташування і близькості до мегаполісів, повідомляє АФНУ. Найбільше подорожчало житло бізнес-класу і класу комфорт + у передмісті Києва. Є велика ймовірність, вважають ріелтори, що до кінця року ця нерухомість додасть у вартості ще 10%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом