У Бородянці вдалося відновити більшу частину багатоквартирних будинків

У Бородянці вдалося відновити 42 із 69 житлових багатоквартирних будинків, які були зруйновані внаслідок спроби російських військ захопити Київ.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба у своєму Телеграм-каналі.

"У Бородянці внаслідок бойових дій було пошкоджено 69 багатоквартирних житлових будинків. На 42 з них уже встановлено вікна, покрівлю або завершено відновлювальні роботи в повному обсязі", - наголосив голова ОВА.

За його словами, ремонти продовжуються, у тому числі й на вулиці Київській. Темпи ремонтних робіт, як зазначив Кулеба, вдалось підвищити.

Зазначимо, що частина мешканців пошкоджених будинків не стала чекати на допомогу влади та самотужки відновлює житлові комплекси. Після всіх процедур вони планують одержати компенсацію від держави.

За даними Київської школи економіки, збитки, завдані інфраструктурі селища Бородянка внаслідок авіаударів російських окупантів та бойових дій, оцінили більш ніж у 148 мільйонів доларів. Внаслідок запеклих боїв центральні вулиці селища перетворилися на руїни. Найбільші руйнування у Бородянці отримав житловий фонд — зруйновано та пошкоджено понад півтори тисячі будівель, з яких чотири сотні приватних. Збитки житлового фонду та присадибних забудов оцінили у 95 мільйонів доларів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ще на початку травня у Бородянці встановили та заселили модульне містечко з тимчасовим житлом.

Модульне містечко складається з чотирьох комплексів кожен по 22 модулі для проживання, кухні, душу, туалету та інших необхідних приміщень. Площа житлового модуля – – 15 квадратних метрів (6х2,5 м). Звести модульне містечко вдалося завдяки допомозі польського уряду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом