Стало відомо, хто купив у Києві квартиру за криптовалюту

Квартиру у Святошинському районі Києва за криптовалюту ETH купив інженер з Сан-Франциско Девон Бернард.

Про це у вівторок, 15 червня, повідомив колишній власник київської нерухомості, кріптоінвестор, засновник хедж-фонду Arrington XRP Майкл Аррінгтон у себе в Twitter.

Як відомо, цю квартиру продали на NFT-аукціоні, і новий власник отримав разом з правом власності невзаємозамінними токен, в тому числі і на картину київського художника Chizz, який виконав її в стилі графіті. Фізична версія картини висить на стіні у квартирі.

Бернард заявив, що збирається поділити картину на кілька токенов і продати її. Покупці зможуть залишати на ній свої підписи або повідомлення. Згодом їх можна буде побачити за допомогою окулярів доповненої реальності або на спеціальному сайті.

Також за словами Аррінгтона, новий власник має намір здавати куплену квартиру у короткострокову оренду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, стартова ціна лота становила 7,81 ETH (близько $20 тисяч). Протягом 24-годинних торгів ціна зросла до 36 ETH – у еквіваленті $93,4 тисяч. У 2017 році цю квартиру продав Арінгтону Марк Гінзбург, киянин, який проживає у Нью-Йорку. На той час це була перша угода на українському ринку нерухомості, яка стала можливою завдяки блокчейн-технологіям.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом