Річний обсяг хабарів у будівництві досягав 3 млрд гривень – Мінцифри

Річний обсяг хабарів у будівельній сфері досягав 3 млрд гривень на рік, але впровадження цифрових технологій у галузі суттєво знизить рівень корупції.

Про це в понеділок, 17 березня, повідомили в телеграм-каналі Міністерства цифрової трансформації.

Як розповіли у відомстві, будівництво – одна з найбільш корумпованих в Україні галузей. Але за допомогою цифровізації з процесу прийняття рішень вдасться прибрати чиновника, а отримувати будівельні послуги онлайн буде зручно і швидко.

Згідно з повідомленням, можна буде отримувати такі послуги: декларації про готовність до експлуатації об'єкта, дозвіл на виконання будівельних робіт, сертифікат про прийняття об'єкта в експлуатацію, видача будівельного паспорта забудови земельної ділянки та інші.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше заступниця голови комітету Верховної Ради з питань будівництва Олена Шуляк заявляла, що в Україні корупція в будівельній сфері досягла 10 мільярдів гривень на рік за найскромнішими підрахунками.

При цьому до Верховної Ради 15 березня внесли проєкт постанови про попередній звіт Тимчасовою слідчою комісією з питань розслідування фактів корупції в органах держархбудконтролю та нагляду. Наприклад, комісією було встановлено факти безпідставних відмов по внесенню відомості до Реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом