Продаж квартир у другому кварталі звалився на 87%

У другому кварталі 2022 року нотаріуси оформили 9417 угод про купівлю-продаж квартир, що на 87% нижче за показник такого ж періоду минулого року.

Відповідні дані надав портал Опендатабот.

Зазначається, що за квітень, травень та червень поточного року українці уклали 11 060 угод про купівлю ділянок землі, що складає 16% від торішніх цифр та 13% угод із купівлі квартир. Загалом у другому кварталі нотаріуси оформили угоди купівлі-продажу на 20 477 об'єктів нерухомості.

За даними порталу, на сьогодні в Україні працює 4917 нотаріусів, до вторгнення в Україну російських загарбників їх було 6560.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, забудовники оголосили про зростання цін на квадратний метр у новобудовах. Зокрема, один із найбільших столичних забудовників Київміськбуд анонсував, що з 1 вересня вартість квартир у всіх їхніх об'єктах зросте. Насамперед це пов'язано зі стрибком цін на будматеріали, порушенням логістики та іншими факторами, пов'язаними з військовим становищем.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом