Схвалена кандидатура на пост глави Держінспекції архітектури та містобудування

Державну інспекцію архітектури і містобудування (ДІАМ) може очолити Семен Кривонос.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів у середу, 28 квітня

Про те, що кандидатуру Кривоноса схвалили на пост глави ДІАМ, повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Семен Кривонос народився 16 січня 1983 року, має вищу освіту. Закінчив у 2005 році Національний аграрний університет, в 2007 році Національну академія державного управління при Президентові України. Також він є магістром Національного університету біоресурсів і природокористування України. Пропрацював у підрозділах Міністерства юстиції та першим заступником начальника Одеської митниці ДФС. Був також координатором напрямку реформи приєднання до електромереж Офісу простих рішень та результатів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, глава Мінрегіону Олексій Чернишов визнав, що проведена ним будівельна реформа зайшла у глухий кут і єдиний вихід з нього – починати все спочатку. У зв'язку з цим було прийняте рішення ліквідувати раніше створені Державну інспекцію містобудування та Державну сервісну службу містобудування, а замість них буде єдиний орган – Державна інспекція архітектури і містобудування.

Крім того, Мінрегіон розробив законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання у сфері містобудування", який наразі знаходиться на розгляді у профільному комітеті парламенту.

За словами заступника голови комітету Олени Шуляк законопроєкт має бути опрацьований і розглянутий Радою вже на початку літа. Координаційна рада з вирішення проблемних питань у сфері містобудування погодила концепцію проєкту Закону України та прийняла рішення рекомендувати профільному комітету Ради створити робочу групу з його доопрацювання.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом