Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 26 червня по 2 липня

9 хв

Пропонуємо вашій увазі огляд нових об'єктів будівництва, що почали будувати та що ввели в експлуатацію минулого тижня: з 26 червня по 2 липня. 

Традиційно команда порталу повністю відслідковує Реєстр будівельної діяльності, вивчаючі переліки усіх виданих документів. Експерти НЕРУХОМІ стежать не тільки за ринком житла, а й за будівництвом торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості. Крім того, розкажемо, хто стоїть за тим чи іншим резонансним будівництвом.

Житлова нерухомість

Дозволи на будівництво

Івано-Франківськ. Нове будівництво. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на  багатоквартирний житловий будинок з вбудованими закладами громадського призначення на вул. Гетьмана Дорошенка, 28а. Проєктом передбачено десятиповерховий житловий будинок з закладами громадського призначення на 108 квартир. Замовник – ТОВ "КОРУНД", генпідрядник – ТОВ "ІВАНО-ФРАНКІВСЬКЕ МПМК-4". За будівництвом стоїть бізнес-партнер очільника управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради Романа Галіпчака.

Івано-Франківськ. Продовження будівництва. ЖК Містечко Мануфактура від Вертикаль на вул. Л. Ребета, 10. Запроєктовано десятиповерховий трисекційний  будинок на 94 квартири. На першому поверсі передбачені автостоянки для мешканців (гаражі) та житлові квартири.

Івано-Франківська область. Продовження будівництва. ЖК Містечко Козацьке від Вертикаль на вул. Довженка, 21а у селі Крихівці. Місцевим органом ДАБК надано два дозволи на будівництво № 3 згідно з генпланом, № 20 згідно з детальним планом та № 1 згідно з генпланом, № 17, 18 згідно з детальним планом території  на вул. Фізкультурній, 27 у селі Крихівці.  Проєктом передбачено два трисекційні десятиповерхові будинки на 159 квартир з вбудованими нежитловими приміщеннями.

За будівництвом ЖК Містечко Мануфактура та ЖК Містечко Козацьке  стоїть місцевий бізнесмен, який оголосив себе банкротом, Олег Лєпєнін. За даними Youcontrol Олег Лепін – це колишній керівник ІБК "Вертикаль", бенефіціаром же компанії  виступає Лєпєнін Святослав.

Львівська область. Нове будівництво. ЖК Royal Place від Яна-Буд на вул.П.Сагайдачного у Трускавеці Дрогобицького району. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на  будівництво  дев'ятиповерхового двосекційного житлового будинку на 138 квартир з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. На території передбачена автостоянка на 21 місце.  Замовник і генпідрядник ЖК  – ПП  ЯНА "БУД". Засновником та бенефіціаром підприємства є Вовчок Василь Іванович. В портфелі забудовника також ЖК Liberty на вул. І.Мазепи у Трускавці. Дозвільним документом визначено будівництво шестиповерхового будинку проти заявлених забудовником десятиповерхів. Крім того, ЖК будується на підставі декларації 2017 року та станом на 2023 рік будівництво не завершено. 

Львів. Продовження будівництва. ЖК Continent Green  на вул. Роксоляни. Проєктом передбачено будівництво, трисекційного десятиповерхового житлового будинку на 152 квартири з вбудованими громадськими приміщеннями та підземним паркінгом в підземному поверсі. Замовник - ПП "ЖК КОНТИНЕНТ", генпідрядник - ПП "ВІР-ЗАХІДБУД". За будівництвом стоїть Роман Михайлів власник футбольного клубу "Львів". Також ПП "ЛЕВ МІСТА 2012", засновником якого є Михайлів,  отримало містобудівні умови на будівництво готелю висотою в 55 м на вул. В. Вернадського у Львові. 

Вінницька область. Облаштування квартир на технічному поверсі. ЖМ Агрономічне від Барський на вул. Молодіжна, 36, 37 у селі Агрономічне  Вінницького району. ДІАМ надала два дозволи  на реконструкцію технічного поверху у двох житлових будинках у вказаному ЖК. На технічних поверхах облаштують по 5 та 6 квартир, що  є стандартною "сірою схемою" забудовників.  За будівництвом стоїть Хоменко Володимир Андрійович, крім села Агрономічне, здійснює забудову села Зарванці Вінницької області (ЖК Масив Барський). Місцеві ЗМІ повідомляють про проблемність забудови. 
 
Чернівці. Нове будівництво. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул.Квітки-Основ'яненка Григорія,4. Проєктом передбачено зведення п'ятиповерхового будинку на 24 квартири  з вбудованим комерційним приміщенням та підземним паркінгом на цокольному поверсі. Замовник – ФОП Дамян Максим Георгійович, генпідрядник – ТОВ  "ДРУЖБА". Замовник будівництва є засновником та керівником девелоперської компанії KromaxBud. 

Житомирська область. Продовження будівництва. ЖК на вул. Павла Сірагова, 113 у Новограді-Волинському. ДІАМ надала дозвіл на другу чергу будівництва (секція 1Б та секція 3). Замовник будівництва – ПП  "МЕБЛЕВА ФАБРИКА "МІРТ", генпідрядник – ПП "ГАЛЕКС-АГРО" (основний вид діяльності – вирощування зернових культур).  Будівництво пов'язане з  оточенням Володимира Литвина.  

Відмова у дозволі

Тернопіль. Продовження будівництва. ЖК Варшавський мікрорайон від Креатор-Буд на  вулиці 15 Квітня/вулиці Підволочиське шосе. ДІАМ відмовила в наданні дозволу на будівництво  групи багатоквартирних п'ятиповерхових житлових будинків № 9, № 10, № 11, № 12, № 13 (V, VI, VII, VIII, IX черги будівництва).

Підстави для відмови: не подано попередню стадію проєктування "Ескізний проєкт" та експертний висновок стадії проєктування "Ескізний проєкт".

За даними Youcontrol, "Креатор буд" належить до групи родин Гуда та Цимбалюк. Ключовою особою групи є ексголова Тернопільської та Львівської ОДА, нардеп IX скликання Михайло Цимбалюк.

Івано-Франківськ. Нове будівництво  ЖК Молодіжний від Socium Developer. Місцевий орган ДАБК надав відмову у дозволі на  будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення в районі вул. Молодіжної - Селянської - Дунаєвського.

Підстави для відмови: наявна розбіжність у ТЕП зазначених у ЄДЕССБ, генеральному плані, плані трас інженерних мереж та експертизі. Замовник – ГО  "ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА СПІЛКА УЧАСНИКІВ ТА ІНВАЛІДІВ АТО". За будівництвом стоїть Роман Галіпчак, очільник управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради.

Прийнято до експлуатації

Київська область. ЖК Desna Park Residence від Desna PRO на  вулиці Київська, 10в у селі Зазим'є Броварського району. Девелопер об'єкта має тут низку об'єктів будівництва. ДІАМ прийняла в експлуатацію житловий будинок № 5 (5 п.к).  Затримка у прийняття до експлуатації  близько 2 років. 

Київська область. ЖК Обухівський ключ в Обухові. Місцевий орган ДАБК прийняв в експлуатацію житловий будинок №9. Затримка – близько року.  За будівництвом стоїть ексголова Держекоінспекції Андрій Заїка. Замовник будівництва  ТОВ "ОБУХІВЖИТЛОІНВЕСТ" пов'язаний з групою родини Владислави Молчанової (Stolitsa Group). 

Харків. ЖК Річковий квартал на вул. Франківська, 10 (3-й п.к). Місцевий орган ДАБК прийняв в експлуатацію будинок №3. Замовник - Кононенко Володимир Митрофанович, генпідрядник - ТОВ "ЖИТЛОІНВЕСТ-1". Генпідрядник ЖК пов'язаний з групою родини Кучеренко. Володимир Кучеренко. є акціонером АТ "ХАРТРОН" (холдинг з виробництва та автоматичної експлуатації систем управління ракетно-космічною технікою).

Луцьк. ЖК Оселя Парк від Казкова Оселя  на вул. В'ячеслава Чорновола в м. Луцьку. ДІАМ прийняла в  експлуатацію паркінг.  За будівництвом стоїть Андрій Покровський -  ексдепутат Луцької міської ради.

Рівне. ЖК Синергія Glass від Група Смарт на вул. Соборній та Корольова. (ІІ черга, 1 п.к). В експлуатацію принято житлові секції №4 з паркінгом та житлові секції №5 та №6. Генпідрядник – ТОВ  "СМАРТ БАУ".  Засновником Групи "СМАРТ" є Олександр Гусарук,  пов'язаний з Набережним кварталом.

Відмова у прийнятті в експлуатацію

Одеська область. ЖМ Сьоме Небо за адресою смт Авангард,Масив №10. ДІАМ надала дві відмови на прийняття в експлуатацію. Замовник – ТОВ "ГРАД ІНВЕСТ ПЛЮС". За будівництвом стоїть Вадим Альперін. 

Підстави для відмови: назва об’єкта зазначена у виконавчій документації не відповідає фактичній назві об'єкта;  відсутня в повному обсязі виконавча документація, (акт прийняття мереж зовнішнього та внутрішнього електропостачання; акт влаштування та випробування пожежної системи; акт прийняття зовнішньої каналізації; акт підключення будинку до ТП і забезпечення постійного електропостачання); у квартирах відсутні датчики загазованості та установки квартирного щитка; відсутня система пожежної сигналізації в приміщеннях електрощитових; не в повному обсязі забезпечено вимоги доступності для маломобільних груп населення; відсутня гостьова стоянка перед будівлею; відсутні позначення шляхів евакуації та система аварійного та евакуаційного освітлення.

Одеська область. ЖК Новосел на  вул. Новоселів, 1в у селі Молодіжне Одеського району. Відмову надала ДІАМ. За будівництвом стоїть Олександр Цвігун ("Перша рієлторська компанія") 

Підстави для відмови: не надано проєктну документацію стадії "П";  не в повному обсязі надано виконавчу документацію (акт підключення будинку до ТП і забезпечення постійного електропостачання; акт прийняття зовнішнього водопроводу; акт прийняття зовнішньої каналізації; акт прийняття систем і випусків внутрішньої каналізації; акт прийняття робіт з герметизації вводів інженерних комунікацій; акти прийняття мереж зовнішнього електропостачання);  ТЕП акту готовності та технічної інвентаризації не відповідають ТЕП дозволу (кількість квартир у дозволі – 100, за актом готовності – 90); тривають будівельні роботи;  відсутні заходи щодо доступності для маломобільних груп населення; через приміщення електрощитової прокладено каналізаційну мережу, не завершено влаштування системи блискавкозахисту; відсутня система пожежної сигналізації в приміщеннях електрощитових; у квартирах відсутні датчики загазованості.

Комерційна нерухомість

Кіровоградська область. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво торгівельного центру на вул. 6-го Грудня, 140 в у Олександрії. Загальна площа майбутнього ТЦ  – 2244 кв.м. Замовник будівництва – Фізична особа Зінкевич Олександр Сергійович, генпідрядник – ПП "ГРАНТ-БУД".

Львівська область. ДІАМ прийняла в експлуатацію торгово-офісний  центр на вул. Стрийській в селі Сокільники. Загальна площа торгово-офісного комплексу  3835 кв.м,  розміщується центр біля ТРЦ King Cross Leopolis. Замовник – ТОВ "РИБАЛКА". За даними Youcontrol належить до  групи родини Чопорових (торгівля різними товарами, зокрема комп’ютерною технікою).

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на будівництву закладу громадського харчування на вул. Зеленій, 147.  За повідомленням Львівської міськради на вул. Зеленій, 147 має з'явитися сьомий McDonald's. Замовником будівництва є "ЦЕНТР ПРОЕКТ". За будівництвом стоїть група компаній "Євротек" Михайла Весельського. 

Підстави для відмови: розрахунок класу наслідків (відповідальності) подано із недотриманням ДСТУ; окремі розділи проєктної документації розроблені на основі нечинних ДБН; невірно внесено відомості у проєктній документації  (перелік об'єктів, тип об'єкта, ТЕП).

Київська область. Місцевий орган ДАБК відмовив у дозволі на реконструкцію магазину промислових товарів по вул. Ярмарковій, 8 у Білій Церкві 

Підстави для відмови:  проєктна документація внесена не в повному обсязі та відсутня інформація щодо проведення експертизи проєктної документації на об’єкт будівництва.

Готельна нерухомість

Хмельницький. ДІАМ надала дозвіл на реконструкцію будівлі, дискоклубу молодіжно-розважального комплексу під готельно-ресторанний комплекс на вул. Парковій, 1. Передбачено будівництво чотириповерхового готелю на 10 номерів з рестораном, кафе та баром. Замовник - Крупа Олександр Володимирович, колишній перший заступник голови Хмельницької РДА, нині очільник ГУ Пенсійного фонду України у Хмкльницькій області.

Виробнича нерухомість

Івано-Франківська область.  ДІАМ прийняла до експлуатації виробничий корпус ТОВ "Електросвіт" на вул. Тракторній в селі Радча Тисменицького району. Загальна площа будівлі - 6893 кв.м Електросвіт – компанія з проєктування, виробництво та продажу трансформаторних підстанцій та високовольтного обладнання до 110 кВ.

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у прийнятті до експлуатації комплексу виробничо-складських будівель на вул. Личаківській 232 у зв'язку з відсутністю акта готовності об'єкта до експлуатації. Загальна площа комплексу - 7993 кв.м, що включає цех екстрактів, технічний блок, складські приміщення, адміністративно-побутовий корпус, насосна станція пожежогасіння.  Замовник - ПРАТ "КОМПАНІЯ ЕНЗИМ"

Львівська область. ДІАМ надала дозвіл на реконструкцію з прибудовою цеху вологих кормів у селі Прилбичі Яворівського району. Запроєктована площа  цеху вологих кормів - 2834 кв.м Замовник -  ТОВ "Кормотех". ПРАТ "КОМПАНІЯ ЕНЗИМ" та  ТОВ "Кормотех", за даними Youcontrol входить до группи родини Вовк (Ростислав та Олена Вовк. виготовлення кормів для домашніх тварин, виробництво дріжджів та готельний бізнес).

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

242

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом