Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 24  по 30 липня

10 хв

Огляд нових об'єктів, що почали будувати та що ввели в експлуатацію минулого тижня з 24 по 30 липня.

Експерти порталу НЕРУХОМІ продовжують вивчати Реєстр будівельної діяльності та досліджувати, хто стоїть за тим чи іншим будівництвом. В огляді детально про будівництво житлової, торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості.

Житлова нерухомість

Дозвіл надано

Львів. ЖК на вул. Зеленій, 115б від Мій Дім. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом та спеціалізованою школою. Замовник – ТОВ "БІЗНЕС ЕСТЕЙТ. Власник компанії – Орест Андрусяк.

Одеська область. ЖК Меридіан від Materik в селі Ліски Одеської області. ДІАМ надала дозвіл на I чергу будівництва. Замовник – ОК  "ЖБК  "ЕКО МАТЕРИК". Дозвіл отримано з восьмої спроби. Підставою для надання відмов була невідповідність висоти будинку – 17, 6 метрів, замість 12-15 м, що передбачено містобудівними умовами. Забудовник усунув зауваження. Запроєктировано чотириповерховий будинок з технічним поверхом. Як вбачається з рендерів, на п'ятому технічному поверсі будуть облаштовані квартири. 

Одеська область. ЖК Парус на перетині вул. Паркова/вул. 1-го Травня (за документами адреса: вул. Лазурна, 2б) у Чорноморську Одеської області. Замовник - ОК  "ЖБК  "ПАРУС 12".

Хмельницький. ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями на просп. Миру, 41/1. Замовник – АТ "БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНЕ УПРАВЛІННЯ З ГАЗИФІКАЦІЇ", генпідрядник - ТОВ "ТАРГЕТ ІНВЕСТ БУД".

Полтава. ДІАМ надала дозвіл на ЖК Європейський квартал від Комбінат виробничих підприємств на вул. Європейській, 146е. Замовник – ПП "УКРКИРПИЧ-БУД", генпідрядник  – ТОВ "БК "КОМБІНАТ ВИРОБНИЧИХ ПІДПРИЄМСТВ"(01284778). За будівництвом стоїть депутат Щербанівської сільської ради 7 скликання, співвласник будівельної компанії “Полтавамонолітбуд” Сергій Іващенко.

Відмовлено  у наданні дозволу

Київ. КМ Пуща Residence від Rise and Development. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на реконструкцію бази відпочинку та благоустрій скверу  на вул. Квітки Цісик, 64. На  земельну ділянку площею 40024 кв.м котеджного містечка з розташованими на ній недобудованими об'єктами нерухомості, які складаються із 14 будівель накладено арешт в рамках кримінального провадження 

Підстави для відмови: відсутня інформація щодо дотримання вимог законодавства у сфері охорони культурної спадщини; не наданий ескізний проєкт; проєктна документація не відповідає ДБН (відсутні звіти про науково-дослідну роботу та про інженерно-геологічні вишукування); відсутня інформація щодо знесення зелених насаджень; надане завдання на проєктування не погоджено генеральним проєктувальником; площа забудови, загальна площа приміщень та будівельний об’єм, зазначені у проєктній документаціі, в експертному звіті, на кресленнях генерального плану не узгоджуються з ТЕП зазначеними в експертному звіті (ескізний проєкт);  види робіт, передбачені у вихідних даних на проєктування та в наданій проєктній документації, не узгоджується з найменуванням об’єкта будівництва; назва об’єкта будівництва в листі ДАІ ГУМВС України від 12.08.2013 та технічних умовах не відповідає назві об’єкта будівництва;  на графічних матеріалах поданого генерального плану відсутні відповідні погодження, а також відсутня інформація про внесення проєктної документації в містобудівний кадастр. Замовник – ТОВ "БУДПРОМАЛЬЯНС", генпідрядник – ТОВ "БЕСТІНВЕСТ-БУД". 

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у наданні дозволу на будівництво  ЖК AUROOM LOUNGE від AUROOM на вул. Під Голоскомі. 

Підстави для відмови: невідповідність конфігурації ділянки згідно з генеральним плану; генеральний план розроблений з порушенням вимог ДСТУ; проєкт розроблено з порушенням ДБН (в частині масштабування); в проєктній документації, що внесена в ЄДЕССБ, невірно обрано тип об'єкта; невідповідність ТЕП загальній площі поверху до зазначеної площі забудови; проєкт розроблено з недотриманням вимог ДБН В.2.3-15:2007 "Автостоянки та гаражі для легкових автомобілів"  в частині визначення машиномісць для електромобілів. Замовник – ТОВ "АУРУМ ТАУЕР”, генпідрядник - ТОВ  "ПРИВАТБУД ПЛЮС". За будівництвом стоїть колишній заступник начальника ГУ ДФС у Львівській області та в.о. обов’язків начальника Державної податкової служби у Київській області Орест Вітик.

Одеська область. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на будівництво багатоквартирних восьмиповерхових житлових будинків з вбудованими центрами соціально-побутового обслуговування (IV черги будівництва) за адресою: 13 мікрорайон, вул.Парусна у Чорноморську, яка межує з гаражним кооперативом "Надія". І черга (Будинок № 1, секції А, Б, В). Замовник: ТОВ "КИЇВ-ГРАДОБУД-СП"

Підстави для відмови: ТЕП, що зазначені в експертному звіті та проєктній документації, не узгоджуються з ТЕП в розділі "Пояснювальна записка" (не співпадають показники площі будинків та площа забудови); відсутня інформація щодо ідентифікатора будівництва; розрахунок класу наслідків в розділі проєктної документації в "матеріалах проєкту", не виправлений згідно зауважень, які були зазначені в попередній відмові; на кресленнях розділу "Архітектурні рішення", що є додатком до заяви про видачу дозволу, невірно зазначений показник "площа будинку";  на кресленні Генерального плану в штампі невірно зазначена назва об’єкта будівництва та зазначена вона російською мовою; в розділі про авторський нагляд в електронній системі невірно зазначена назва документа про призначення відповідального за здійснення авторського нагляду.

Закарпатська область. ДІАМ надала відмову на ЖК Budapest Dream від CBP на  вул. Зріні Ілони, 67в у Мукачево.

Підстави для відмови: замовником не надані документи, а саме погодження проєктної, науково-проектної документації, отримання дозволу до органу охорони культурної спадщини (або погодження за замовчуванням); проєктна документація розроблена з порушенням вимог Містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, та положень ДБН "Планування та забудова територій" в частині максимально допустимого відсотку забудови земельної ділянки. Замовник – ОК “ЖБК “МРІЯ ЗАКАРПАТТЯ”, генпідрядник – ТОВ "КОМФОРТБУДПЛЮС”. 

Прийнято до експлуатації

Львівська область. ДІАМ прийняла в експлуатацію  40-квартирний житловий будинок на вул. Грабовецька у Стрию. Замовник – ЗАХІДНЕ УПРАВЛІННЯ КАПІТАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА МІНОБОРОНИ. 

Львівська область. ДІАМ прийняла в експлуатацію ЖК Еко-дім на Надійній від Еко Дім на вул. Героїв України, 7 в селі Горішнє, Пустомитівського району. Замовник – ПРАТ  "ХОЛДИНГОВА КОМПАНІЯ "ЕКО-ДІМ".

Тернопіль. Місцевий орган ДАБК прийняв в експлуатацію ЖК Квартал Енергія від ПрестижБуд на вул. Енергетична, 5.  Затримка у введенні секції № 4-6 – 3 квартали. Замовник – ТОВ "ТЕРНОПІЛЬСЬКА ФАБРИКА ХУДОЖНІХ МЕБЛІВ", генпідрядник – ТОВ "БУДІВЕЛЬНИЙ АЛЬЯНС "ГАРАНТЕЛІТ".

Хмельницький. ДІАМ прийняла в експлуатацію ЖК Шевченка від Комунбуд на вул. Шевченка, 41. Затримка в введенні - 3 квартали. Замовник – ТОВ "БК "ЖИТЛОБУД-ПОДІЛЛЯ", генпідрядник – ФОП Добровольський Юрій Леонідович.

Черкаси. ЖК City Park від Аргіліт на розі вул. Козацькій та вул. Героїв Дніпра (VI  черга). Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації будинок № 6 на вул. Козацька, 25.  Замовник – ТОВ "ЧЕРКАСИБУД 17", генпідрядник – ТОВ "АРГІЛІТ".

Дніпропетровська область. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації  реконструкція готелю "Зоря" під готель "ZARYA HALL" зі зведенням триповерхової надбудови, прибудовою ліфта та розширенням вхідної групи з урахуванням вимог для організації доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, на вул. Бурхана, 13 у місті Кам'янське. Замовник – ТОВ "ГОТЕЛЬ СЕРВІС МЕНЕДЖМЕНТ".

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

Київ. ЖК Старт від bUd development на вул. Шолуденка,30 у Шевченківському районі. Відмова  ДІАМ.

Підстава для відмови: пожежні рукава з котушкою встановлені не в повному обсязі; не в повному обсязі виконані роботи щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення: відсутні тактильні елементи частини вхідних груп комерційних та житлових приміщень, поручні. Не в повному обсязі виконані роботи щодо облаштування підхідних шляхів до об'єкта; виконавча документація надана не в повному обсязі: відсутні акти прийняття зовнішнього водопроводу та прийняття зовнішньої каналізації. Замовник – ТОВ "РЕСУРС ПРОЕКТБУД", генпідрядник – ТОВ "АЛЬФАБУД КОМПЛЕКТ”. 

Київ. ЖК Прем'єр Хаус від Парадіз на вул. Перша Слобідська, 30/1, 32. Відмова ДІАМ. 

Підстави для відмови: не облаштовані дворівневі квартири відповідно до проєкту. Дворівневі квартири на дев'ятому поверсі не відповідають схемам технічного паспорту. Відсутні внутрішні сходи з дев'ятого по десятий поверхи; відсутні прилади обліку електропостачання;  відсутній основний прилад обліку електропостачання в електрощитовій; відсутні поквартирні одноконтурні електричні котли; у квартирах не змонтовані сталеві панельні радіатори; відсутні електричні конвектори опалення в місцях загального користування та офісних приміщеннях; у вбудованих офісних приміщеннях відсутні лічильники; не виконані в повному обсязі роботи з облаштування благоустрою, передбачені проєктом; виконані роботи з облаштування благоустрою не відповідають прийнятим проєктним рішенням; система блискавкозахисту не облаштована; не у повному обсязі виконані роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до вимог ДБН; не наданий акт прийняття системи вентиляції. 

Харків. ЖК Гідропарк від Трест Житлобуд-1 на вул. Шевченка, 327. ДІАМ відмовила у прийнятті в експлуатацію  житлового будинку №8.

Підстави для відмови: зовнішнє електропостачання виконано не належним чином, ТП до якої здійснено підключення не введена в експлуатацію, відсутні поквартирні прилади обліку водопостачання, теплопостачання.

Комерційна нерухомість

Київська область. БФК з апартаментами. Загальна площа – 5500 кв.м  ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу відпочинку з центром дозвілля для молоді на Олександрійському бульварі, 5 у Білій Церкві. Замовник – ТОВ "АВТОПРОМХІМ”.

Чернігівська область. ДІАМ відмовила у видачі дозволу на будівництво автогазозаправного пункту на вул. Центральній, 98  у  селі Красне Ніжинського району.

Підстави для відмови: код ДКБС (1230.9 будівлі торговельні інші) не узгоджується з цільовим призначенням земельної ділянки (12.11 Для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу). 

Запоріжжя. ДІАМ надала дозвіл будівництво магазину продовольчих та непродовольчих товарів на  бул. Будівельників, 19б. Замовник – ТОВ "РДД".

Чернівці. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації об'єкт побутового обслуговування  населення на вул. Калинівській,13в – чотириповерховий торговий центр,  загальною площею 5423 кв.м. Замовник – ТОВ "ІНВЕСТ АЛЬЯНС". За будівництвом стоїть Група родини Бурбак. Ключові особи – екснародний депутат України Максим Бурбак та Юрій Бурбак (батько Максима). 

Ужгород. Місцевий орган ДАБК відмовив у прийнятті до експлуатації реконструкцію нежитлових приміщень під торговий заклад на вул. Пестеля, 4. Відмова мотивована тим, що на земельній ділянці фактично збудовано медичний заклад замість торгового. 

Дніпропетровська область. АТБ-маркет  на 1091 кв.м. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації реконструкцію будівлі магазину продовольчих та непродовольчих товарів на вул.  Серафимовича, 76 у Кривому Розі. Замовник – ТОВ "ІСТРЕЙТ".

Суми. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на реконструкцію логістичного комплексу на вул. Івана Піддубного, 21.  Загальна площа центру - 6263 кв.м. Замовник – ТОВ"ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "ПОЛІСАН".

Львівська область. АТБ-МАРКЕТ на 1077 кв.м  ДІАМ прийняла в експлуатацію магазин продовольчих та непродовольчих товарів на вулиці Лева Галицького, 3в, у місті Старий Самбір Самбірського району  Замовник – ТОВ "АТБ-МАРКЕТ”.

Тернопіль.Торгово-офісна будівля у три поверхи на 1763 кв.м   Місцевий орган ДАБК  видав дозвіл на будівництво торгово-офісної будівлі на вул.15 Квітня.

Київська область. Місцевий орган ДАБК  відмовив у видачі дозволу на  реконструкцію двоповерхового магазину промислових товарів на 1113 кв.м на вул. Ярмарковій, 8 у Білій Церкві. 

Закарпатська область. Автозаправний комплекс з СТО та автомийкою.  ДІАМ прийняла в експлуатацію реконструкцію автозаправки під АЗК з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів, та АГЗП на вул. Шевченка, 3,12 у селі Великий Раковець.

Виробнича нерухомість

Львівська область. ДІАМ надала дозвіл  на реконструкцію існуючих будівель і споруд м'ясопереробного підприємства ТзОВ "Сокальський м'ясокомбінат" з метою модернізації на вул. Тартаківська, 88б, 88г у місті Сокаль. Загальна площа будівлі м'ясокомбінату - 5975 кв.м. Замовник – ТОВ "СОКАЛЬСЬКИЙ М"ЯСОКОМБІНАТ".

Київська область. Виробничо-складська будівля на 7541  кв.м. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на реконструкцію з новим будівництвом існуючого виробничо-складського комплексу. Проєктована виробничо-складська будівля розміщена на місці зруйнованої обстрілами рф виробничо-складської будівлі. Замовник: ТОВА "ЕКОСОФТ ФЕКТОРІ ІРПІНЬ".

Полтавська область. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації дільниці дробарно-збагачувальної фабрики ВАТ "Полтавський ГЗК"  на вул. Будівельників у Горішніх Плавнях. Замовник – ПРАТ "ПОЛТАВСЬКИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ".

Готельна нерухомість

Київська область. Двоповерховий готель Shelest на 2169 кв.м. ДІАМ прийняла до експлуатації центр відпочинку готельного типу з рестораном та адміністративними будівлями у Вишгородському районі Пірнівська територіальна громада (IІІ черга).  Замовник – ТОВ "КАЛЬВЕРА". За будівництвом стоїть група Конкорд Кепітал Ключова особа – Ігор Мазепа.

Закарпатська область. ДІАМ відмовила у прийнятті до експлуатації третього корпусу  оздоровчо-рекреаційного комплексу на вул. Урочище,1 села Косонь, Берегівського району. Замовник: ТОВ "НАСВІТ"

Підстави для відмови: не в повному обсязі виконано роботи щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення; частково відсутні перила, що дублюють внутрішні сходи, на перилах відсутнє рельєфне позначення поверхів; не облаштовано санвузол для інвалідів на першому поверсі. Роботи з монтажу системи блискавкозахисту не завершені; відсутня частина виконавчої документації.
 

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

341

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом