Мінрегіон розробив законопроєкт, який захистить від недобросовісних забудовників

Міністерство розвитку громад і територій розробило законопроєкт, який має захистити постраждалих інвесторів від недобросовісних забудовників.

Про це заявив глава Мінрегіону Олексій Чернишов, передає Mind.ua.

"У ньому йдеться про системний підхід до цієї проблеми. По-перше, треба затвердити перелік проблемних об'єктів, забезпечити технічне обстеження цих будинків. По-друге, ввести обов'язкове страхування відповідальності забудовника перед кредиторами, і в цілому підвищити відповідальність забудовника в містобудуванні", - зазначив міністр.

За словами Чернишова, міністерство веде переговори з ошуканими інвесторами, яких тільки в Укрбуді більше 13 тисяч. Він підкреслив, що в таких ситуаціях, які демонструють недосконалість законодавства та ігнорування забудовниками норм і законів, інвестори не повинні страждати.

"Це проблема, яку треба вирішувати. І вона не менш важлива, ніж реформа ДАБІ. Мене турбують історії Укрбуду, Войцеховського, Аркади, в кожній з яких – долі тисяч людей", – розповів глава Мінрегіону.

Міністр підкреслив, що в інших країнах, таких як, наприклад, Німеччина, аналогічних ситуацій немає, оскільки там будівництво житлового будинку передбачає страхування зобов'язань і певні вимоги до забудовника, з точки зору банківських гарантій і забезпечення виконання зобов'язань. В Україні, за його словами, такого немає і не було.

Чернишов відзначив, що є кілька кроків, які поліпшать ситуацію на ринку будівництва, а саме йдеться про страхування і фінансові гарантії забезпечення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київміськбуд ввів в експлуатацію три житлові комплекси Укрбуду, які раніше прийняв на баланс.

Кабінет міністрів України прийняв розпорядження, яке дає старт процесу вирішення проблем з недобудовами будівельної корпорації Укрбуд.

Зокрема, представники Кабміну зустрілися з ініціативною групою інвесторів житлових комплексів корпорації Укрбуд і обговорили з ними питання добудови об'єктів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом