Китайська влада вирішила підстрахувати себе в разі дефолту Evergrande

У Китаї влада кількох міст вирішила взяти під контроль виручку девелопера China Evergrande Group, якому загрожує дефолт, і таким чином запобігти нецільовому використанню коштів і захистити інвесторів.

Як повідомляє Financial Times, зокрема в Гуанчжоу бюро житлового будівництва звернулося до "доньки" Evergrande з вимогою передати дохід від передпродажної виручки під час реалізації житла у замороженому комплексі Sunshine Peninsula. Кошти мають надійти на державний рахунок, і в разі банкрутства компанії можна буде продовжити будівництво.

Як зазначає Forbes, вже близько року уряд країни намагався запобігти появі так званих "бульбашок" на ринку нерухомості. Для цього обмежили позики для забудовників і додали ліміти на іпотечне кредитування і максимальну орендну плату у великих містах.

Зараз відомо, що Evergrande активно залучала гроші під високі відсотки. Із загальної суми величезного боргу близько $6,2 млрд складають кошти роздрібних інвесторів, яких налічується приблизно 80 000 осіб. Зараз ці люди штурмують офіси компанії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, можливий дефолт другого за величиною забудовника Китаю China Evergrande Group спровокував падіння світових фінансових ринків. Через кризу у Піднебесній, на Уолл-стріт сталося найсильніше падіння з травня.

Тим часом, китайський забудовник пообіцяв знайти кошти на виплату боргів і таким чином компанії вдалося уникнути дефолту минулого тижня. Але поки залишається не зовсім зрозумілим, яким чином девелопер розрахується за облігаціями. Але незважаючи на досить невиразну перспективу, акції компанії на цих новинах продемонстрували впевнене зростання під час торгів на Гонконгській біржі минулого четверга, 23 вересня.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом