Іванов готовий викупити частку Хмельницького в UDP

Партнер Василя Хмельницького та співвласник UDP Андрій Іванов заявив, що готовий викупити частку у компанії.

Про це йдеться у повідомленні інвестиційної компанії Q Partners, власником якої є Іванов.

Як зазначається, Хмельницькому належать 55% акцій у девелоперській компанії UDP. Укладання угоди планується у січні наступного року, погодження з Антимонопольним комітетом пройшли 29 грудня. Остаточні розрахунки мають відбутися до середини 2026 року.

Офіційним покупцем акцій виступить компанія Ethelbert Trading Limited, яка також належить Іванову. Під час перехідного періоду контроль над 55% акцій отримає Іванов через надання права брати участь у загальних зборах акціонерів та голосувати цією кількістю акцій.

Угода не вплине на реалізацію проєктів UDP, при цьому буде активізовано роботу над новими. Іванов нагадав, що два роки тому вони з Хмельницьким домовилися про розподіл в управлінні загальними активами, що дозволило їм сфокусуватися на реалізації різноманітних проєктів.

Як відомо, компанія UDP широко відома на будівельному ринку, вона була заснована у 2002 році бізнесменами Василем Хмельницьким та Андрієм Івановим. За час існування вона успішно реалізувала близько 20 проєктів у сфері житлової та комерційної нерухомості. З 2019 року операційним керуванням UDP займається компанія Іванова Q Partners.

Як повідомляв НЕРУХОМІ, раніше Василь Хмельницький заявив, що збирається залишити будівельний бізнес і продати свою частину акцій партнеру Андрію Іванову. Хмельницький хоче повністю присвятити себе розвитку інноваційного парку UNIT.City, тому і збирається "зав'язати" з будівництвом.

Забудовники:

UDP

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом