"Доступна іпотека 7%": кому видали перші кредити

В Україні у понеділок, 1 березня, перші сім'ї оформили кредит на купівлю житла в рамках програми "Доступна іпотека 7%".

Як стало відомо, цю іпотеку оформили три банки – Укргазбак, ОТП Банк і Банк "Глобус". Перші кредитні договори підписали під час форуму "Україна 30". Так дві сім'ї, Лапченків і Максимюк, отримали можливість на купівлю квартир в передмісті Києва.

У пресслужбі Укргазбанку уточнили, що їх клієнт буде купувати житло в Гостомелі. Це двокімнатна квартира площею 43,4 "квадрати" в новобудові. В ОТП Банку ж повідомили, що видали кредит киянину, він теж збирається купити житло у передмісті столиці, але у фінустанові не стали уточнювати, де саме.

А ось банк "Глобус" надав іпотечний кредит мешканці Харкова. "Його отримала 32-річна харків'янка, відома місцева футболістка, яка тренує дитячу команду. Молода жінка стала власницею комфортабельній однокімнатної квартири площею 46 "квадратів" в новобудові від забудовника "Трест Житлобуд-1", - повідомили у банку.

Президент України Володимир Зеленський вже привітав сім'ї з підписанням угод. Він також пообіцяв, що скоро такими кредитами зможуть скористатися багато українців. У свою чергу в Міністерстві фінансів уточнили, що у програмі "Доступна іпотека 7%" беруть участь сім банків. Однак вже до кінця цього тижня їх кількість планують розширити до 25.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, "Доступною іпотекою 7%" в цьому році зможуть скористатися близько 5 тисяч українських сімей. Так, згідно з правилами, кредити оформляються як купівлю квартир (на первинному або вторинному ринку), так і приватних будинків з ділянками землі. Обов'язкова умова – нерухомість не має бути старше шести років. Іпотека видається на 20 років, максимальна вартість житла – 2,5 млн гривень. Перший внесок має покривати 15% вартості нерухомості.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

154

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом