Чистий збиток компанії "НЕСТ" зріс більш ніж у 20 разів

Чистий збиток компанії "Нерухомість столиці" ("НЕСТ") за підсумками 2022 року зріс до 111 млн. гривень з 5,4 млн. гривень (у 20,5 разыв).

Про це стало відомо з повідомлення компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

За даними з фінзвітності, непокритий збиток у 2022 році зріс до 311,6 млн грн (на 55%). Сумарна дебіторська заборгованість зросла у 6,4 раза до 229,5 млн грн. Поточні зобов'язання підприємства збільшилися вдвічі — до 569,7 млн грн, тоді як довгострокові скоротилися до 35,2 млн грн. Загалом активи будівельної компанії за минулий рік знизилися на 44% до 320,5 млн грн.

За даними НКЦПФР станом на четвертий квартал 2022 року, акціонерами "НЕСТ" є Всеволод Трофименко (51%), АТ “ЗНІКІФ “Васат” (12%), ТОВ “КУА “Контадор” (ПВНЗІФ “Октант” та “Авіор”, по 11%), та ТОВ "Інвестретробуд" (7,6%). Компанія була створена у 1997 році. За свою історію вона побудувала та ввела в експлуатацію 570 тисяч "квадратів" житла та торгових площ у бізнес-центрах. У її портфелі ЖК Смарагдовий, ЖК Пори року, ЖК Покровський, сім бізнес-центрів у столиці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, два роки тому американський гігант Google подав до Господарського суду Києва позов до української будівельної компанії "НЕСТ", вимагаючи анулювати свідоцтва агентства на бренд NEST за двома класами товарів та послуг. Зокрема, американська компанія вимагає достроково анулювати свідоцтва "НЕСТ" за двома класами, що стосуються встановлення обладнання та систем безпеки, а також розробки, створення та обслуговування веб-сайтів для клієнтів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

191

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом