Роботу ДАБІ, яка нон-стопом видавала дозволи, перевірять – Мінрегіон

ДАБІ, яка за останні два тижні своєї роботи видала понад 400 дозволів, чекає масштабна перевірка.

Про це заявив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов під час конференції у середу, 15 вересня.

Він прокоментував роботу ДАБІ та зазначив, що її діяльність буде ретельно досліджена.

"Аналіз діяльності ДАБІ буде проведено не тільки за останні два тижні, а й за весь час її існування і буде розглянуто все те, що було оформлено", – підкреслив очільник Мінрегіону.

Про те, що Держархбудінспекція останні 14 днів працювала без вихідних і виконала двомісячну норму, написав у соцмережі експерт з містобудування Георгій Могильний.

"Ні, це не помилка – всі 14 днів вересня, включаючи суботу і неділю, клепають документи", - написав експерт.

Він також порівняв, як працювала Держархбудінспекція раніше. Наприклад, за 8 місяців ДАБІ видала 1621 дозвіл, виходить, що за два тижні співробітники інспекції виконали двомісячну норму.

При цьому, як підкреслив Могильний, за останній тиждень документи, що були видані, не відображались в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва, однак 14 вересня їх відкрили публічно.

Експерт зауважив, що дозволи видавалися з порушеннями висотних обмежень, Генплану, з багаторазовим перевищенням щільності забудови, для ЖК під виглядом готелів тощо.

Особливе обурення у Могильного викликала видача дозволу на будівництво 34-поверхового житлового комплексу на бульварі Лесі Українки, 7-9 у Печерському районі столиці компанії ПознякиЖилБуд.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 1 вересня Держінспекція архітектури і містобудування набрала необхідний мінімум для запуску роботи структури. За словами очільника Мінрегіону, ДАБІ вважалася одним з найбільш корумпованих органів в державі і 15 вересня вона завершила своє функціонування.

В цей же день вийшла постанова Кабміну, який схвалив запуск Держінспекції архітектури та містобудування і перехід до неї функцій державного архітектурно-будівельного контролю.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом