Кабмін схвалив запуск Держінспекції архітектури та містобудування

Виконання функцій державного архітектурно-будівельного контролю переходить до Держінспекції архітектури і містобудування.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України, яке є в розпорядженні НЕРУХОМІ.

Як йдеться у документі, уряд погодився з Міністерством розвитку громад і територій про можливість здійснення Державною інспекцією архітектури і містобудування повноважень і виконання функцій з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Ця постанова набирає чинності з сьогоднішнього дня, 15 вересня.

Кабмін також схвалив пропозицію Мінрегіону про створення територіальних органів Державної інспекції архітектури та містобудування як структурних підрозділів апарату ДІАМ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 1 вересня, за словами глави ДІАМ Семена Кривоноса, взяли на роботу 198-го співробітника, таким чином укомплектувавши мінімально необхідний склад штату. Після цього до Мінрегіону було подано проєкт розпорядження про початок функціонування інспекції.

Раніше в одному зі своїх останніх інтерв'ю, профільний міністр Олексій Чернишов розповів, що ліквідація ДАБІ та запуск ДІАМ – один з найважливіших кроків у реформі містобудування. Щоб уникнути корупційних ризиків, до перевірки майбутніх співробітників інспекції залучили НАБУ. За словами міністра, ДАБІ вважалася одним з найбільш корумпованих органів у державі і 15 вересня вона завершить своє функціонування.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом