Ринок первинної нерухомості зроблять більш прозорим: готується новий законопроєкт

Ринок первинної нерухомості сьогодні в Україні – один з найнебезпечніших, тут повно ризиків як для інвесторів, так і для банків. Щоб зробити його більш прозорим і чесним Нацбанком і Кабінетом міністрів розробляється новий законопроєкт.

Про це розповів голова НБУ Кирило Шевченко під час Legal Banking Forum, повідомляє FinClub.

За його словами, схеми продажу іпотеки на первинному ринку настільки заплутані, що від цього страждає вся система кредитування. І щоб виправити ситуацію регулятор разом з Мінрегіоном, Мін'юстом і народними депутатами вирішили розробити новий законопроєкт, який зможе захистити звичайних інвесторів і зменшити ризики для самих банків.

Шевченко зазначив, що новий документ допоможе уникнути таких ситуацій, які виникли з Укрбудом і Аркадою. При цьому обсяг іпотечного кредитування зросте в три рази.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні збираються запустити реєстр вкладів у первинну нерухомість, який захистить інвесторів. За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, законопроєкт вже готовий і його збираються внести в парламент. Чиновник також додав, що документ захистить інвесторів і дасть гарантії в отриманні житла, за яке вони заплатили.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом