Рада створить слідчу комісію для боротьби з корупцією у будівництві

Верховна Рада України ухвалила створити тимчасову слідчу комісію, яка буде займатися розслідуваннями фактів корупції у галузі нерухомості.

Проєкт постанови №3568 підтримали 316 народних депутатів.

Як йдеться в документі, ТСК повинна зайнятися розслідуванням фактів корупції у сфері видачі дозвільної документації на будівництво за зверненнями суб'єктів господарювання і оприлюднених у засобах масової інформації. Також в задачах комісії розслідування фактів зловживань з боку чиновників державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

ТСК буде ініціювати питання про притягнення винних у вчиненні корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень до відповідальності, згідно із законами України.

Головою комісії пропонується призначити депутата від "Батьківщини" Андрія Пузійчука, а його заступником – нардепа з фракції "Голос" Ярослава Юрчишина.

Комісія буде складатися з 14 народних депутатів, більшість з яких – "Слуги народу". Також, серед них є і одіозні забудовники. Так, наприклад, до складу ТСК, увійде Стріхарський Андрій. Він був одним із засновників ТОВ "Укргранітіндустрія". Також його пов'язували з будівельно-інвестиційною компанією ТОВ "Березнякіжітлобуд", а на момент обрання був директором компанії Status Group.

Крім нього до складу комісії увійшов і нардеп Іван Юнаков, засновник архітектурного бюро "33bY Architecture". Як повідомляють джерела НЕРУХОМІ, саме Юнаков лобіював прийняття цієї постанови.

Звіт ТСК про виконану роботу, як зазначається в постанові, має бути заслуханий на пленарному засіданні Верховної Ради України у міру його готовності, але не пізніше шестимісячного терміну з дня її утворення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за рік корупція в столиці на стартовому етапі будівництва, отримання погоджень та дозволів зросла в півтора рази - до 86,7% з 58,3% в 2019 році.

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом