Презентація нового законопроєкту про реформу ДАБІ відбудеться наступного тижня

Пропозиції щодо нового законопроєкту про реформу містобудівної галузі були передані Міністерством розвитку громад і територій у профільний комітет Ради. Сам же проєкт закону презентують наступного тижня.

Про це повідомили у вівторок, 23 березня, в пресслужбі Мінрегіону.

У відомстві підкреслили, що напрацьовували пропозиції до законопроєкту за участю народних депутатів, Асоціації міст України, Офісу простих рішень, Конфедерації будівельників України, забудовників та експертів.

"Всі учасники цього процесу поки об'єднані на платформі Мінрегіону. Спільно ми розробили повністю узгоджену з усіма стейкхолдерами концепцію нового законопроєкту", - заявив профільний міністр Олексій Чернишов.

На початку цього року була розроблена нова концепція реформи, яка, як вважають в Міністерстві, вводить більш ефективне регулювання в системі органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Також в пресслужбі повідомили, що презентація нового законопроєкту відбудеться під час круглого столу в комітеті ВРУ, який має пройти наступного тижня. Чернишов зробив припущення, що цей документ буде прийнятий парламентом і підписаний не пізніше червня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше глава Мінрегіону заявляв, що документ щодо реформи має бути внесений в Раду в середу, 24 березня. За його словами, він вже розроблений.

Варто також зазначити, що низка інших законопроєктів щодо реформування галузі, були внесені в парламент в лютому.

Два документи №№ 5071 і 5072 під авторством народного депутата Олега Дунда були внесені 16 лютого і ще один під №5091, розроблений Оленою Шуляк в групі з іншими нардепами, зареєстрували в парламенті 17 лютого.

Так перші два документа щодо безпосередньо до реформування і підвищення відповідальності в сфері містобудівної діяльності і останній – захищатиме права інвесторів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом