Пожежа в ЖК Венеція: рятівники не могли під'їхати до будинку через припарковані авто. Фото, відео

У Києві у черговій новобудові вигоріла квартира, виною цьому стали припарковані бідя будинку авто, які не дозволили пожежним службам вчасно під'їхати і розвернутися для боротьби з вогнем. За повідомленнями пригода сталася в ЖК Венеція на вихідних.

Як повідомили в пресслужбі ДСНС, загорілася квартира в багатоповерхівці в Голосіївському районі столиці. Рятувальники евакуювали 16 осіб, серед них були і діти. Власника квартири, в якій розгорівся вогонь, відправили в лікарню з опіками кінцівок. Також в лікарню потрапила і п'ятирічна дівчинка, яка, ймовірно, отруїлася продуктами горіння.

Як розповів активіст Богдан Гдаль з місця події, в результаті повністю вигоріла одна квартира і коридори загального користування. Водою затоплені нижні поверхи. При цьому висотку відключили від води і світла. Люди змушені тепер жити в таких умовах, незважаючи на мороз на вулиці. Причину пожежі ще не встановили.

"Але практика показує, що місцева влада починає щось міняти тільки після незворотних наслідків. І це повинно бути багато крові і сліз. В ідеалі, має, мабуть, згоріти весь будинок", - написав активіст в Facebook.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в КМДА раніше заявляли, що сьогодні забудовники зводять багатоквартирні будинки, часто нехтуючи державними будівельними нормами в частині пожежної безпеки, що часом призводить до сумних наслідків.

"Закрита прибудинкова територія, запаркованность автомобілями, неукомплектованість пожежними кранами (часто шланги крадуть зловмисники - Авт.). Якщо проблему крадіжки шлангів можна легко вирішити на рівні вашого ЖЕКу або ОСББ, то запаркованність – загальноміська проблема. Часто забудовники ігнорують містобудівні умови і обмеження... в частині організації простору для паркування автомобілів", - прокоментував ситуацію заступник голови Департаменту містобудування та архітектури Юрій Тацій.

Нагадаємо також, в Києві 3 вересня загорілася висотка на вулиці Сікорського, 4. Через щільно припарковані автомобілі на території будинку рятувальники тільки за годину змогли підігнати техніку, здатну гасити пожежу на великій висоті.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

222

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом