Попит підігрів вартість квадратного метра у найвищому хмарочосі світу

Нерухомість у найвищому хмарочосі світу Бурдж-Халіфа, що знаходиться у Дубаї (ОАЕ), за минулий рік зросли на 23% на тлі високого попиту на ринку.

Як повідомляє Khaleej Times, середня вартість квадратного метра в вежі досягла $6150 за квадрат. Проте, згідно з даними консалтингової агенції Knight Frank, до показників 2014 року ще далеко – різниця становить близько 30%.

Як зазначив голова дослідницького відділу Knight Frank Фейсал Дуррані, у 2021 році спостерігалось відновлення ринку елітного житла в Дубаї, вартість апартаментів у найвищій будівлі світу зросла на 23% у порівнянні зі скромнішими 8% у решті міста.

Експерт нагадав, що Бурдж-Халіфа є рекордсменом не лише за висотою (828 метрів), а й за вартістю житла. У 2014 році тут продали двокімнатну квартиру під брендом Armani, вартість квадратного метра тоді становила $43 тисячі.

У Knight Frank зазначили, що надбагатих людей приваблює те, що емірат стає однією з найбезпечніших локацій у світі завдяки ефективному стримуванню поширення Covid-19. Це призвело до того, що у Дубаї виник дефіцит елітної нерухомості.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на Новий рік Бурдж-Халіфа підсвітила команда з України, створивши неймовірне LED-шоу. Світлодіодне шоу тривало близько 8 хвилин із феєрверками та салютами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом