Помилки будівельної реформи: Кабмін звільнив Васильченка та Дюжілову

Кабінет міністрів на засіданні у середу, 17 березня, звільнив глав Держінспекції містобудування (ДІМ) Юрія Васильченка і Держсервісбуду Наталю Дюжілову у зв'язку з ліквідацією цих структур.

Про це представник Кабміну в парламенті Василь Мокан написав у себе в Facebook.

Також, за його словами, з посади першого заступника глави ДІМ був звільнений Сергій Прохоров.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, Васильченко був відсторонений від виконання обов'язків глави Держінспекції містобудування 22 жовтня. Крім того, йому була оголошена догана. "У зв'язку з допущенням дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 5 частини другої статті 65 Закону України "Про державну службу" (неналежне виконання посадових повноважень)", - йшлося у повідомленні Кабміну.

Ексглава ДІМ намагався оскаржити рішення уряду про своє відсторонення, подавши відповідний позов до Окружного адміністративного суду, але бажаного результату так і не отримав.

Варто також підкреслити, що ДІМ і Держсервісбуд були створені Мінрегіоном в рамках реформи містобудування, але влада так і не змогла знайти їм застосування. У підсумку, обидві структури довелося ліквідувати.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом