Поліція відкрила справу за фактом демонтажу "Будинку з жуками"

За фактом умисної руйнації історичної будівлі у Києві на вулиці Володимирській, 93, більш відомої як "Будинок з жуками", поліція порушила кримінальну справу.

Про це повідомив урбаніст та юридичний консультант у Київраді Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

"Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження або руйнування об'єктів культурної спадщини з приводу незаконної руйнації пам'ятки архітектури – Будинку Марії Станіславської (1893 р.), що на вул. Володимирська, 93", – написав Перов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у 2021 році Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс будинок до списку пам'яток. Через два роки Окружний адмінсуд позбавив будинок охоронного статусу, проте це рішення ще не набуло законної сили. Апеляцію подав Офіс генпрокурора, справу зараз розглядає Шостий апеляційний адміністративний суд. Проте, мабуть, забудовник вирішив не чекати на кінець судових розглядів і знову розпочав до демонтажні роботи. Крім того, за даними Мінкульту, "Дім з жуками" має статус щойно виявленого об'єкта культурної спадщини.

Минулого місяця працівники міського благоустрою демонтували встановлений будівельний паркан навколо будівлі. Власник викликав на місце співробітників поліції, які згодом прийняли заяву про перевищення службових повноважень з боку комунальників. Тоді в правоохоронних органах заявили, що забудовник нібито має дозвільні документи, при цьому на ділянці здійснюється не демонтаж будівлі – а її ремонт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

51

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом