Під Києвом затопило селище: жителі скаржаться на забудовника

Жителі селища Хотів, яке розташоване відразу під Києвом, заявляють, що через будівництво житлового комплексу в столиці їх будинки затопило водою після чергової зливи.

Як повідомляє ТСН, за словами постраждалих, в результаті підтоплень частина домогосподарств опинилися у воді: місцями вода доходила до коліна. У декого через це потріскалися стіни у будинках, у когось похилився паркан. При цьому разом з потоком води понаносило і дуже багато різного будівельного сміття.

Відзначається, що Хотів знаходиться біля лісу, за яким і ведеться будівництво. Місцеві жителі стверджують, що страждають через це вже не перший рік. Наприклад, в лісі раніше часто збирали гриби, тепер тут все завалено будівельним сміттям, від якого почали сохнути дерева.

У свою чергу в компанії, яка веде будівництво запевняють, що відкриті до діалогу, але поки не отримували ніяких запитів. Що стосується дренажної системи, забудовник запевняє, що і з нею все у повному порядку.

"Ніяких запитів ми не отримували. Ми будуємо відповідно до чинного законодавства, є вся дозвільна документація, всі мережі приєднані до київської мережі, є водовідведення", - заявила заступник директора юридичного департаменту будівельної компанії.

У свою чергу в прокуратурі, лісництві та інших органах відмовилися коментувати цю ситуацію. Разом з тим, як повідомляє видання, в Нацполіціі завели кримінальну справу. Правоохоронним органам все-таки належить з'ясувати, хто стоїть за забрудненням лісу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві жителів висотки сильно залило водою під час дощу через помилки в конструкції зливостоки, при цьому співробітники ЖЕКу так і не відреагували на надзвичайну подію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом