Під час реконструкції будівлі дуже важливо отримати містобуди – КМДА

Для проведення робіт з реконструкції будівель – отримання містобудівних умов і обмежень - обов'язкова процедура.

Про це повідомив заступник глави Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій у себе в Facebook у понеділок, 18 січня.

Чиновник уточнив, що це стосується навіть споруд, від яких залишився лише фундамент або одна стіна.

"Необхідність отримання МУО на реконструкцію майже знищеного будинку пов'язана з тим, що оновлена споруда повинна будуватися тільки з дотриманням вимог містобудівного законодавства. Тому, щоб уникнути невідповідності нового будівництва містобудівним вимогам, необхідно отримувати МОУ на реконструкцію", - повідомили в містобудівному департаменті.

Тацій не виключає, що нові містобуди міститимуть ті ж вимоги, що і схожа будівля, яка стоїть поруч. Але існує важлива умова отримання МУО: будівля повинна бути введена в експлуатацію.

"Недостатньо лише права власності на об'єкт, адже воно передбачає лише можливість розпоряджатися будинком, а не використовувати його за призначенням. Реконструкція - це перш за все експлуатація будівлі, тому й здійснюється тільки в разі відповідного статусу", - додав чиновник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві будівлі старовинного сухарного заводу знесуть повністю під виглядом реконструкції. Замість них виросте восьмиповерховий офісний центр. Згідно виданим документам, тут проводиться "реконструкція з надбудовою". Будівельні роботи тут почалися ще 12 грудня. Завод був побудований в кінці XIX століття.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом