Офіс Аркади не вдалося продати на аукціоні

Головний офіс банку "Аркада" не вдалося продати за допомогою аукціону, який мав відбутися у четвер, 4 березня.

Про це йдеться на сайті майданчика Prozorro.

Як відомо, Фонд гарантування вкладів виставив на продаж головний актив банку "Аркада" – його офіс – на вулиці Ольгинській, 3а у центрі Києва і земельну ділянку під ним. Сам офіс (загальною площою близько 14 тисяч "квадратів") і ділянку (близько 0,5 га) оцінили в 971 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, разом з офісом за допомогою аукціону хочуть продати й інші активи банку. Протягом декількох місяців, починаючи вже з березня, на торги будуть виставлені 34 земельних ділянки. Всі вони розташовуються недалеко від Києва: у Бучі, Ірпені та Михайлівці-Рубежівка. Забудовникам вони вигідні для інвестування, оскільки підходять для будівництва житлової та комерційної нерухомості. При цьому низка земельних ділянок може використовуватися для аграрних потреб.

Загальна вартість активів Аркади – 1,3 млрд грн, 84% з цієї суми припадає на нерухомість.

Банк визнали неплатоспроможним після того, як за допомогою тіньових схем спробували незаконно заволодіти активами банку. Щоб виключити передачу об'єктів третім особам їх арештували. Однак, в січні Печерський суд відхилив це клопотання.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

148

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом