Чим володіє Аркада і що буде з її нерухомістю. Затверджена ліквідаційна маса банку

Загальна вартість активів банку "Аркада" – 1,3 млрд грн, 84% з цієї суми припадає на нерухомість.

Про це в четвер, 21 січня, повідомили в пресслужбі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

З повідомлення ФГВФО стало відомо, що банк володіє 200 гектарами землі під забудову та ведення сільського господарства під Києвом. Так ділянки знаходяться в Бучі, Броварах і в селі Михайлівці-Рубежівці. Ця земля буде виставлена на продаж вже навесні цього року.

При цьому основним активом банку вважається його головний офіс, розташований в центрі столиці (вулиця Ольгинська), та земля під ним. За попередніми підрахунками їх вартість – близько 770 млн гривень, що становить приблизно 60% від усіх активів фінустанови. І саме від успіху повернення цих активів залежить чи зможе банк розрахуватися в повній мірі з кредиторами.

Заступник директора-розпорядника Фонду Ольга Білай нагадала, що банк визнали неплатоспроможним після того, як за допомогою тіньових схем спробували незаконно заволодіти активами банку. Щоб виключити передачу об'єктів третім особам на них наклали арешт. Однак, в січні Печерський суд відхилив це клопотання.

Як повідомляли НЕРУХОМІ раніше, Нацбанк відніс Аркаду до категорії проблемних в минулому році 25 серпня. Був введений особливий режим контролю за роботою фінустанови та призначений куратор.

А вже вересні слідчі Національної поліції повідомили про підозру у привласненні 50 млн грн президенту банку Аркада Костянтину Паливоді. За даними слідства, він вкрав гроші, внесені інвесторами на будівництво житлових комплексів.

Тим часом добудовувати проблемні об'єкти банку "Аркади" зголосився забудовник Stolitsa Group. Як йдеться в повідомленні інвесторів збанкрутілого банку "Актив Еврика", одна із засновників будівельної компанії Владислава Молчанова провела зустріч з активом ініціативної групи, в ході якого і висловила свої наміри.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом