Землю Аркади виставляють на продаж: стало відомо, чим володіє скандальний банк

У березні стартує серія аукціонів з продажу земельних ділянок, які належать банку "Аркада".

Про це заявили в пресслужбі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Так, аукціони проходитимуть максимально відкрито і прозоро на електронному майданчику "Prozorro.Продажі". Протягом декількох місяців, починаючи вже з березня, на торги виставлять 34 земельних ділянки. Всі вони розташовуються недалеко від Києва: у Бучі, Ірпені та Михайлівці-Рубежівці, для забудовників вони вигідні для інвестування, оскільки підходять для будівництва житлової та комерційної нерухомості. При цьому є земельні ділянки, які можуть використовуватися для аграрних потреб.

Як уточнили в ФГВФО, 12 ділянок знаходяться в Бучі, де багато зелених зон і розвинена інфраструктура. Цільове призначення цих ділянок – житлова забудова. Загальна їх площа – більше 72 га. При цьому ділянки межують між собою, утворюючи таким чином цілий масив. Поруч є інженерні мережі (газ, електрика), до більшості є асфальтовані під'їзні дороги.

У Михайлівці-Рубежівці Аркаді належить 159 га землі. Вона призначена для ведення сільського господарства, але є можливість змінити цільове призначення. Тут також зручне розташування, ділянки знаходяться в 15 км від Києва.

Також на продаж виставлять до 10 га землі в Броварах. Її цільове призначення – житлова забудова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, загальна вартість активів банку "Аркада" – 1,3 млрд грн, 84% з цієї суми припадає на нерухомість.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом