Одеський ДАБК зупинив підозріле будівництво в районі автовокзалу

Управління Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Одеси отримало низку скарг на будівництво в районі Центрального автобусного вокзалу міста.

Про це розповів керівник управління Олександр Авдєєв у себе в Facebook. Він уточнив, що роботи ведуться на вул. Олександра Кутузакії.

"Звичайно, кожен новий об'єкт викликає занепокоєння місцевих жителів. Так було і цього разу. Тому ми і в цьому випадку працювали за вже звичним для нас алгоритмом: висновок експертів будівельної академії; донесення інформації до місцевих жителів; виконання робіт з урахуванням висновків експертів", – підкреслив чиновник.

Він нагадав, що ще у вересні 2018 року ТОВ "Гуард Південь" купило у міста землю, а в квітні 2019 компанія отримала в міськуправлінні архітектури необхідні містобудівні умови для розміщення 8-поверхового житлового будинку з паркінгом.

"Управлінням ДАБК зареєстровано повідомлення про початок виконання підготовчих робіт від 29 травня 2020 року. Дозвіл на будівельні роботи не надавався. Зазначу, що проєкт підготовчих робіт передбачає облаштування та випробовування паль в кількості 9 штук, улаштовано 3. Але це не будівництво", – додав Авдєєв.

До теперішнього часу замовник будівництва зупинив підготовчі роботи до отримання висновку архітектурної академії стосовно технічного стану основних несучих та огороджуючих конструкцій сусідніх будинків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за тиждень співробітники одеського ДАБК виявили 26 незаконних будівництв, велика частина яких знаходиться в Приморському районі міста.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

55

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом