ЖК Простір Eco City: будівництво чисто по-одеськи

ЖК Простір Eco City – це житловий комплекс комфорт-класу, який зводиться у Малиновському районі Одеси. Забудовник збирається вести будівництво на території 10 гектарів, проте дозволи отримані лише на її меншу частину.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Забудовник ЖК Простір Eco City обіцяє реалізувати концепцію "місто у місті" на 10 гектарах. Планується звести 24 житлові будинки на 3500 квартир з багатою інфраструктурою: кафе, ресторани, вуличні тренажери, а будівництво дитячого садка та супермаркету має відбутися у першій черзі.

Проте, забудовник отримав у травні 2021 року дозвіл на виконання будівельних робіт на території площею 3 гектари (передбачено розміщення 9 житлових будинків на 774 квартири з дитячим садком на 75 місць) та у вересні 2021 року отримав другий дозвіл для забудови ще 1,5 гектарів житловими будинками на 478 квартир. Усього на сьогодні за документами може забудовуватися лише 4,5 гектари з 10 заявлених. Крім того, територія ЖК, згідно з рендером, займає площу 15 гектарів.

На думку експертів, така ситуація досить ризикова для інвестора, який не просто вкладає кошти у квадратні метри, а хоче отримати відповідне життєве середовище з відповідним рівнем комфорту та інфраструктурою, заявлених забудовником. Адже відсутність комплексного проєкту на забудову усієї території ЖК дає певний люфт для замовника будівництва. Крім того, немає гарантій, що забудовник вдасться отримати дозволи на забудову 5,5 гектара.

Майбутнім мешканцям також слід знати, що ЖК Простір Eco City розташовуватиметься за два кілометри від Міжнародного аеропорту "Одеса". Тому слід приготуватися до постійного гулу літаків, що літатимуть над будинками. Проживання буде більш-менш комфортним лише за дотримання під час будівництва спеціальних технологій з використанням шумоізоляційних матеріалів.

Замовником будівництва виступає ТОВ "Офіс на Володимирській". За даними порталу YouControl, його засновником є кіпрська офшорна компанія Treamo Holdings LTD, а кінцевим бенефіціаром – Папаіоанну Марія.

Treamo Holdings LTD була заснована 3 роки тому, статутний капітал компанії – лише 1 тисяча євро. Єдиним акціонером, директором і секретарем виступає та сама Папаіоанну Марія, яка є номінальним, а не дійсним власником і директором компанії.

Більш детально про ЖК Простір Eco City можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом