ЖК Парк Хіллс – комплекс з темним минулим і вельми туманним майбутнім

ЖК Парк Хіллс – це комплекс комфорт-класу, який будується на вулиці Степана Руданського, 9а у Шевченківському районі Києва і є одним з об'єктів, який починала зводити скандальна будівельна компанія Анатолія Войцеховського.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Раніше ЖК Молодіжна ініціатива (стара назва ЖК ПАРК Хіллс) входила до переліку об'єктів сумнозвісної УКО/Сіті Груп Войцеховського. Будівництво почалося ще у 2012 році і за цей час змінився як замовник будівництва, так і сам проєкт – з дев'ятиповерхового на 157 квартир він перетворився в трисекційний будинок (дві секції по 30 і одна в 10 поверхів) на 574 квартири.

У серпні 2020 ТОВ "Парк Хіллс" залучив забудовника з Одеси, готового надати кошти для завершення будівництва. Було створено ТОВ "Хіллс Інвест", яке буде виступати забудовником і фінансувати будівництво ЖК.

Взаємовідносини з інвестором було оформлено шляхом укладення договору про часткову передачу функцій замовника ТОВ "Хіллс Інвест" на фінансування і будівництво ЖК. Власником землі залишається ТОВ "Парк Хіллс". Умови, на яких ТОВ "Хіллс Інвест" готове брати участь у будівництві ЖК - передача всіх активів (вільних площ, офісу відділу продажів, кранів, матеріалів і т.д.) в обмін на добудову і введення ЖК в експлуатацію. Єдиним бенефіціаром ТОВ "Хіллс Інвест" є Леонід Чефтелевіч, громадянин Ізраїлю, який проживає в Одесі. Він також є бенефіціаром ТОВ "Юрафіра-Буд" і причетний до низки скандальних будівництв. З огляду на репутацію інвестора, залученого до завершення будівництва ЖК Парк Хіллс, інвесторам, які очікують стільки років своїх квартир, розслаблятися явно не варто.

Що стосується комфорту проживання, то тут теж дуже багато питань. Площа земельної ділянки, де здійснюється будівництво ЖК Парк Хіллс, практично повністю займає будинок. На дитячий майданчик, сквер з фонтаном і інші радощі майже не залишилося місця.

Великі проблеми існують і з паркуванням: згідно з нормами, забудовник мав би передбачити паркінг на 191 машину. Проте тут за проєктом паркінг тільки на 97. З огляду на щільність забудови мікрорайону, не складно передбачити, що мешканцям буде просто ніде ставити машини.

ЖК ПАРК Хіллс на плані виглядає як майже закритий квадрат, такий собі "двір-колодязь". Крім того, що мешканці будуть постійно дивитися у вікна один одному, так ще нижні поверхи будуть страждати від нестачі природного освітлення.

Більш детально про комплекс Парк Хіллс можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

176

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом