ЖК на вул. Калнишевського, 2: ще один удар по інфраструктурі Оболонського району

ЖК на вул. Калнишевського, 2 – це житловий комплекс комфорт-класу в Оболонському районі Києва, на місці ТРК Полярний, будівництво якого загрожує для інфраструктури мікрорайону суттєвим перевантаженням.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

ЖК на вул. Калнишевського, 2 є 5-ю чергою проекту ЖК Яскравий від Інтергал-Буд. 1-3 черги були введені в експлуатацію до 2019 року і тільки в серпні 2021 року забудовнику видали дозвіл на 4 і 5 черги, які будуть реалізовані як окремий житловий комплекс.

Новий житловий комплекс збираються побудувати на земельній ділянці площею 4,7 га, частина якого вже забудована будинками ЖК Яскравий. Тому для майбутнього будівництва п'яти 25-поверхівок ЖК на Калнишевського, 2 залишається всього лише близько 3 га земельної ділянки. Таким чином площа забудови складе 53,3%, що майже в два рази перевищить всі допустимі будівельні норми і зробить проживання мешканців, м'яко кажучи, некомфортним.

Забудовник запланував два наземних паркінги на 426 машиномісць. Щодо кількісті і площі гостьових стоянок інформація поки відсутня. Формально для 1048 квартир 426 машиномісць досить для дотримання норм. Однак фактично цього мало, тому велика ймовірність, що прибудинкова територія буде заставлена автомобілями.

Варто підкреслити, що вже на сьогодні вулиця Петра Калнишевського щільно вся заставлена машинами через зведений ЖК Яскравий. Частину машин мешканці залишають на парковці ТРК Полярний. Коли ж побудують на його місці житловий комплекс – паркувати авто буде просто ніде.

Складна ситуація буде і з іншою інфраструктурою мікрорайону, яку забудовники і влада міста не планують розширювати: дороги, електрокомунікації, каналізаційну систему, медустанови, дитячі садки і школи. Тому не дивно, що місцеві жителі виступили категорично проти цього будівництва. Зазначимо також, що термін оренди земельної ділянки закінчується в жовтні 2022 року, тому у забудовника залишилося небагато часу для реалізації проєкту.

Більш детально про ЖК на вул. Калнишевського, 2 можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

182

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом