ЖК на Березняківській: житлова "свічка" замість офісної будівлі

Житловий комплекс на вулиці Березняківській, 29 у Дніпровському районі Києва, за будівництвом якого стоїть компанія ексмера Олександра Омельченка, зводиться з порушенням цільового та функціонального призначення земельної ділянки.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Спочатку, згідно з виданими містобудами, передбачалося будівництво 1-2-поверхового офісного будинку зі спортивними спорудами (кортами з сезонним тентовим покриттям). Однак, перспектива будівництва офісної будівлі не дуже приваблювала замовника, будівельні роботи не починалися. Приблизно за три роки ТОВ "Європейські інженерні системи" отримало нові містобудівні умови і обмеження, а потім і ДАБІ видала дозвіл на будівництво офісно-житлового будинку з підземним паркінгом.

Назва "офісно-житловий будинок" – по суті ширма, за якою ховається житловий будинок – свічка на 26 поверхів і на 223 квартири (189 однокімнатних і лише 34 двокімнатні). Це спроба завуалювати нецільове використання земельної ділянки.

Варто підкреслити, що на сьогоднішній день постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування розглядає проєкт розірвання договору оренди землі. Підставою для цього стало невиконання орендарем умов договору та терміну забудови земельної ділянки.

У свою чергу Департамент земельних ресурсів провів обстеження і встановив, що земельна ділянка, огороджена будівельним парканом, включає в себе територію, яка не надана у власність або користування компанії. Таким чином вбачаються ознаки самовільного зайняття земельної ділянки та забудови не за цільовим призначенням.

Будівництво ЖК на Березняківській викликало невдоволення з боку киян. Активісти Штабу оборони Києва 2 липня розмістили відео, як зупиняють будівництво. Вони домагаються відкриття кримінальної справи щодо цього будівництва.

Згідно з даними YouControl, ТОВ "Європейські Інженерні Системи", яке є замовником будівництва, входить у фінансово-промислову групу сім'ї Олександра Омельченка – колишнього мера Києва. Саме при ньому Київрада затвердила проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки компанії "Європейські Інженерні Системи". Але за документами на той час Омельченко не мав відношення до даної компанії.

Більш докладно про ЖК на Березняківській, 29 можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

135

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом