ЖК Михайлівське містечко видали містобуди незаконно – рішення суду

П'ятий апеляційний адмінсуд суд Одеси 11 травня ухвалив, що департамент архітектури Одеської міськради не мав права видавати замовнику будівництва ЖК Михайлівське містечко містобудівні умови і обмеження.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, замовником будівництва житлового комплексу на вулиці Михайлівській, 8 виступало ТДВ "Верстатонормаль". Містобуди мерія видавала на будівництво десяти будинків і двох паркінгів 27 жовтня 2015 року. У червні 2016 року ДАБІ в Одеській області скасувала видані містобуди, оскільки розміщення житлових будинків не відповідає містобудівної документації. Примітно, що ніяких МУО (ні старих, ні нових) на сайті містобудівного кадастру зараз немає.

Будує комплекс компанія "Будова". З нею з 2018 року судиться Державіаслужба України, оскільки забудовник так і не узгодив висотність будинку. У своїх позовних вимогах Державіаслужба також хотіла скасувати видані містобуди, дозвіл на будівництво і зобов'язати забудовника знести самовільну споруду. Але поки велися судові тяжби, "Будова" повністю побудувала житловий комплекс.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівництво без містобудів – не рідкість для компанії "Будова". Схожа історія спостерігається і з ЖК Мандарин Art. Варто підкреслити, що на порталі державної електронної системи немає повідомлення про початок підготовчих робіт, також на сайті містобудівного кадастру немає містобудів. Виходить, що "Будова" активно практикує будівництво, не маючи для цього необхідних документів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом