ЖК Ідеаліст: крапку з ДПТ має поставити Верховний Суд

ЖК Ідеаліст – це комплекс бізнес-класу на вулиці Жамбіла Жабаєва, 5 у Шевченківському районі Києва по сусідству з Посольством США. Через рішення столичної влади щодо детального плану територій було відкрито кримінальне провадження, фінальну крапку в справі ще має поставити Верховний Суд.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Кримінальне провадження відкрито за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовими особами Київради, КМДА і її структурних підрозділів, Комунальної організації "Інститут Генерального плану м.Києва". Саме детальний план територій став плацдармом для зміни цільового призначення земельної ділянки з можливістю будівництва житлового комплексу. Однак, суд дійшов до висновку, що проєктні рішення ДПТ відповідають вимогам чинного Генплану Києва, є уточненням його положень, а тому рішення Київради про затвердження ДПТ є законним. Але справу поки що не розглянув Верховий Суд. Таким чином до остаточного винесення рішення суду зберігається ризик скасування ДПТ. Скасування детального плану територій може стати підставою для визнання незаконним рішенням Київради про зміну цільового призначення ділянки, що дозволило побудувати тут ЖК.

Що стосується будівництва самого житлового комплексу, експерти з'ясували, що забудовником дотримані положення ДПТ і не збільшена загальна кількість квартир і загальна площа житлових і нежитлових приміщень. Це забезпечить адекватне навантаження на інфраструктуру міста, згідно з містобудівною документацією. Крім того, відсоток забудови земельної ділянки відповідає будівельним нормам і вимогам ДПТ, що позитивно вплине на комфортність проживання.

Більш докладно про ЖК Ідеаліст можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом