ЖК Багговутівський ввели в експлуатацію, але так і не підключили до комунікацій

ЖК Багговутівський незважаючи на те, що було здано в експлуатацію ще минулого року, проте досі так і не було підключено до комунікацій: у комплексі відсутня вода, не проведена каналізація, не підключена електрика.

Про це розповів голова ОСББ "Багговутівський" Олександр Гончарук, передає "Апостроф".

Зокрема, у лютому мешканці ЖК звернулися до НКРЕКУ, внаслідок чого стало відомо, що забудовник так і не надав проєктну документацію для підключення до енергомереж. Мешканці також звернулися з листом і до мера Віталія Кличка, проте відповіді не було.

Своєю чергою, забудовник (компанія "Галжитлобуд") пригрозив інвесторам, що передасть будинок в управлінську компанію, хоча раніше було заявлено про формування в ЖК ОСББ.

У вересні 2022 року інвестори здійснили обхід ЖК із записом, щоб продемонструвати його реальний стан. Згідно з зібраними даними, ЖК не був на той час підключений до жодної з мереж. При цьому раніше "Галжитлобуд" мав опублікувати проєкти щодо підключення, але їх досі немає.

Також зазначається, що дощі затопили паркінг ЖК, шахти ліфтів, що знаходяться під несучіимиконструкціями будівлі. "Це можливе лише за серйозних порушень у технології будівництва", - йдеться в повідомленні.

На першому поверсі ЖК відкрилося відділення поштового оператора, працівники якого користуються непідключеним туалетом, фактично нечистоти зливаються в яму під будинком.

Забудовник пропонує ОСББ прийняти ЖК у поточному стані, обіцяючи усунути у майбутньому всі недоробки. У свою чергу інвестори вже звернулися до прокуратури, яка порушила кримінальну справу за низкою порушень при будівництві ЖК.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ЖК Багговутівський від Галжитлобуд по вул. Багговутівській, 17-21 у Шевченківському районі Києва (І та ІІ черги) ввели в експлуатацію у квітні 2021 року. В експлуатацію прийнято весь комплекс, 4-секційний будинок на 530 квартир. Спочатку заявлена дата введення 1 та 2 секцій – 4 квартал 2019 року, 3 та 4 секцій – 1 квартал 2019-го. Як бачимо, забудовник затяг із введенням будинку близько двох років.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

303

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом