ЖК 4U: ще один комплекс, де банально наплювали на пожежну безпеку

ЖК 4U - комплекс комфорт-класу по вул. Академіка Булаховського, 2 у Святошинському районі Києва, при будівництві якого не врахували норми пожежної безпеки, що згодом може боляче відгукнутися для кожного з мешканців.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Вивчаючи документи ЖК 4U, експерти звернули увагу на відверте порушення норм пожежної безпеки комплексу. Згідно з проєктом, заїзд передбачається з вул. Генерала Наумова. Відповідно до генплану забудовника, дорогу облаштовано навколо комплексу, проте круговий доступ пожежних машин до всіх секцій обох будинків відсутній. При цьому проїзд пожежних автомобілів для будинків вище 9 поверхів має бути забезпечений з усіх боків будинку.

Варто підкреслити, що неправильна організація руху спецавтотранспорту загрожує чрезвичайнмі наслідками для мешканців будинку. Нагадаємо, що недавно в ЖК Венеція сталася пожежа, до гасіння якої близько години не могли приступити співробітники ДСНС якраз через запаркованність комплексу та неорганізований руху пожежних машин. В результаті повністю вигоріла одна квартира, інші залили водою, а будинок на кілька діб знеструмили.

Недотримання пожежних норм – це не всі порушення, допущені під час будівництві ЖК 4U. Так, цільове призначення земельної ділянки не відповідає намірам забудови. Іншими словами, це місце не передбачає будівництво житлового комплексу. Крім того, містобуди видали на будівництво багатофункціонального комплексу, що не має в складі житлових приміщень. Тобто, вихідними даними не передбачено будівництво житлового комплексу. Зате на своєму сайті забудовник позиціонує даний об'єкт, як житловий комплекс комфорт-класу.

Більш докладно про ЖК 4U можна прочитати за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

139

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом