Пожежа у ЖК Венеція: що буває, коли забудовник вирішує пожертвувати паркуванням

Проблема з паркуванням у київському ЖК Венеція призвела до того, що пожежу в одній з квартир не могли довго почати гасити, в результаті вона вигоріла повністю.

Як повідомляють "Наші гроші", згідно містобудами забудовник зменшив кількість запланованих паркомісць на третину.

У 2005 році Київрада при передачі ділянки в оренду "Ліко-Холдингу" окремо вказала проєктом будівництва житлових будинків передбачити місця постійного зберігання автотранспорту (крім відкритих автостоянок) у кількості, не меншій кількості квартир в цих будинках. Але в 2013 році забудовник отримав вихідні дані на відкоригований проєкт, згідно з яким підземний паркінг скоротився з 950 паркомісць до 600, а на відкритій автостоянці з 235 до 225. Разом з тим, кількість квартир зросла майже в два рази – з 970 до 1600.

На сайті НЕРУХОМІ кількість паркомісць вказано ще менше – 563. Згідно з планом розташування комплексу, відкрита автостоянка обладнана позаду будинку №1 уздовж вул. Академіка Вільямса, відразу під вікнами житлового комплексу, що вже є порушенням. Якраз тут і сталася пожежа і машини довелося терміново перепарковувати.

Тим часом, згідно з МУО, забудовник був зобов'язаний передбачити вільні зони для під'їзду автомобілів швидкої медичної допомоги, пожежної, рятувальної, аварійно-відновлювальної техніки, чого, до речі, теж не було зроблено.

Згідно з Генпланом, ЖК належать до житлової середньо- і малоповерхової забудови і частково зелених насаджень загального користування, також 0,27 га знаходиться в межах прибережної захисної смуги двох озер. Тобто, комплекс має бути максимум на дев'ять поверхів, а за фактом там багатоповерхова житлова забудова - 17-23-поверхові будинки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в ЖК Венеція сталася пожежа. Рятувальники довго не могли під'їхати до будинку через припарковані автомобілі. Власника квартири, в якій розгорівся вогонь, відправили в лікарню з опіками кінцівок. Також в лікарню потрапила і п'ятирічна дівчинка, яка, ймовірно, отруїлася продуктами горіння.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

153

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом