Забудовник скандального ЖК Ozon Concept House відновлює будівництво


Забудовник столичного ЖК Ozon Concept House на Печерську намагається відновити будівництво, яке загрожує знищенню зеленої зони (знаходиться між вулицями Вільшанською та Михайлом Бойчуком).

Про це написав експерт з питань містобудування Георгій Могильний на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, боротьба за територію між забудовниками та громадою триває понад десять років. Місцеві жителі у 2014 році створили громадську організацію "Звіринецький сквер" та відтоді виступають за створення на цій ділянці зеленої зони.

Будівництво комплексу проходить на зсуві схилу. Проте, за словами експертів, схил став аварійним після того, як забудовник зрубав понад 1500 дерев на ньому. Серед іншого, зазначалося також перевищення забудовником максимально допустимої висотності своїх будинків (24 поверхи замість дозволених на цій території 8 поверхів), та дефіцит паркувальних місць (заплановано 721 місце за розрахункової потреби 1268).

Активізація забудовника може бути пов'язана з тим, що Держінпекція архітектури та містобудування офіційно заявила, що не проводитиме перевірку будівництва ЖК OZON Concept House через воєнний стан.

ДІАМ незаконно відмовила киянці, яка звернулася до інспекції з офіційним листом. ДІАМ отримала та зареєструвала звернення 17 січня 2022 року, проте дала відповідь майже через півроку – 14 липня. Свою відмову аргументували тим, що Кабмін заборонив проводити перевірки під час воєнного стану. Однак, за словами Могильного, згідно із законодавством ДІАМ була зобов'язана до 31 січня призначити засідання комісії для розгляду звернення, а перевірку призначити протягом місяця – до 17 лютого.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, спочатку забудову ділянки планувала скандально відома компанія "Укогруп" Анатолія Войцеховського. Сьогодні будівництво тут веде Saga Development Андрія Вавриша.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом