Забудовник по-тихому знову почав розбирати ТЦ Полярний на столичній Оболоні

Забудовник знову активізувався та почав розбирати торговий центр на Полярній в Оболонському районі Києва, щоб на його місці збудувати п'ять житлових висоток.

Проти цього будівництва активно виступають місцеві жителі, оскільки вважають, що новий проєкт остаточно вб'є перенасичену і так соціальну інфраструктуру.

Зокрема, місцеві жителі помітили, як останнім часом до будівлі з боку торговельного центру "Леруа Мерлен" під'їжджають самоскиди і будівельники швидко їх завантажують.

У свою чергу юрист Олександр Кучерявий підкреслив, що столична влада досі не розглянула петицію "Проти знесення ТЦ "Полярний", як того вимагає положення про порядок подання та розгляду електронних петицій.

Крім того, Київрада досі не ухвалила проєкт рішення про поновлення договору оренди земельної ділянки під цим ТЦ та двома житловими будинками та паркінгом, без погодження цього з усіма власниками нерухомого майна, розташованого безпосередньо на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:78:134: 0064.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, будівництво нових будинків замість ТЦ "Полярний" – це п'ята черга проєкту ЖК Яскравий від Інтергал-Буд (ЖК Калнишевського 2). Перші три черги були введені в експлуатацію до 2019 року і лише у серпні 2021 року забудовнику видали дозвіл на 4 та 5 черги, які будуть реалізовані як окремий комплекс. Для майбутнього будівництва п'яти 25-поверхівок залишається лише близько 3 га земельної ділянки. Таким чином площа забудови становитиме 53,3%, що майже вдвічі перевищить усі допустимі будівельні норми.

Сьогодні забудовник знову обгородив парковку біля торгового центру саморобним парканом та зробив її платною.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

217

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом