Забудова Мінського масиву: на сайті КМДА створили петицію

Жителі Мінського масиву у Києві (Оболонський район) створили петицію проти будівництва п'яти нових висоток на місці ТРЦ "Полярний" на вулиці Петра Калнишевського.

Як підкреслюють автори петиції, вулиця Калнишевського і всі навколишні двори вже сьогодні повністю заставлені автомобілями, а будівництво нових будинків остаточно вб'є інфраструктуру мікрорайону.

"Куди ходити в школу, дитячі садки та медичні заклади, яким транспортом їхати до метро, коли з'являться тисячі нових жителів?", – підкреслюють автори.

При цьому нові будинки будуть підключати до старих комунікацій, які не справляються і так з нинішньої навантаженням. Тутешні школи і дитячі сади – найзавантаженіші в Оболонському районі, і сотні нових дітей просто не влізуть в існуючі навчальні заклади, а будівництво нових не передбачено.

Зазначимо, що петиція була створена 28 вересня і вже зібрала більше третини необхідних голосів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ЖК на вул. Калнишевського, 2 – це житловий комплекс комфорт-класу в Оболонському районі Києва, на місці ТРЦ Полярний. Він є 5-й чергою проєкту ЖК Яскравий від Інтергал-Буд. 1-3 черги були введені в експлуатацію до 2019 року і тільки в серпні 2021 року забудовнику видали дозвіл на 4 і 5 черги, які будуть реалізовані як окремий комплекс.

Для майбутнього будівництва п'яти 25-поверхівок залишається всього лише близько 3 га земельної ділянки. Таким чином площа забудови складе 53,3%, що майже в два рази перевищить всі допустимі будівельні норми і зробить проживання мешканців, м'яко кажучи, некомфортним.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом