Які ЖК дозволили будувати та ввели в експлуатацію. Огляд за 17-23 січня

4 хв

Функціонування Реєстру будівельної діяльності, який є складовою Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ), стає все більше цікавим. Тиждень тому в Реєстрі зникли дати дозвільних документів. Без навичок роботи з фільтрами та вміння розгадування дати з номера документа неможливо встановити, коли його було прийнято. Так, Реєстр будівельної діяльності все більше нагадує хаотичне звалище документів, де інформація доступна для дуже обмеженого кола осіб.

Попри те, що робота з фільтрами у Реєстрі є доволі некоректною, експерти НЕРУХОМІ отримали інформацію щодо дозвільних документів на житлові комплекси за минулий тиждень. Тож які об’єкти Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) дозволила будувати та прийняла в експлуатацію, а які ні – читайте в огляді за 17-23 січня.

Дозвіл надано

1. Продовження будівництва. ЖК Дмитрівський від Будівельно-монтажне управління №33 в селі Дмитрівка Київської області.

Два житлові будинки комплексу було прийнято в експлуатацію ще у 2018 році. Наразі дозвіл було надано на забудову суміжних ділянок. Передбачено будівництво двох 6-поверхових будинків.

Відмова у видачі дозволу

1. ЖК Софія Клубний від Мартинов в селі Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області.

Відмова надана на забудову ділянки з кадастровим номером 3222486200:03:009:5240, де передбачено спорудження 9 житлових будинків.

Підстава для відмови: проєктну документацію не завантажено у повному обсязі до Реєстру будівельної діяльності.

Прийнято до експлуатації

1. ЖК Паркове місто від UDP на вул. Вишгородська, 45 у Подільському районі Києва (VII черга 1 п.к).

В експлуатацію введено будинок № 25. Затримка у введенні – 1 рік.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

1. ЖК ул. Евгена Маланюка, 101 від Міськбудінвест на вул. Степана Сагайдака, 101 у Дніпровському районі Києва.

Відмова надана на житловий будинок № 31.

Підстави для відмови: не надано проєкт будівництва та проєкт виконання робіт; не змонтовані пасажирські ліфти та відсутня фурнітура на поверхах (кнопки виклику); в пожежних шафах не виявлено комплектність пожежного рукава по всіх поверхах; відсутні поквартирні лічильники електроенергії та лічильники обліку води; відсутні лічильники обліку теплової енергії; відсутні пожежні гідранти; незакінчене оздоблення стін в місцях загального користування, не завершено влаштування підлоги (відсутня плитка); енергозабезпечення будинку відбувається за тимчасовою схемою; не змонтований пожежний водопровід; відсутнє огородження сходових клітин; відсутнє огородження на перехідних балконах; відсутнє підключення автоматики до насосів; ширина дверного прорізу для пасажирського ліфта становить 0,8м; в місцях загального користування відсутнє освітлення; пандус не відповідає вимогам ДБН: відсутні поручні; відсутні тактильне покриття та інформаційній таблички; шафи з електрикою не змонтовані (не підключені силові кабелі); відсутні двері в квартирах; не проведено огляд двох під’їздів об’єкта в зв’язку з недопущенням, заявник аргументував це загальною неготовністю; тощо.

2. ЖК Legenda від R1 Group на вул. Тбіліська, 23 у Запоріжжі.

Підстави для відмови: перед зовнішніми входами до житлового будинку відсутні пандуси; відсутнє денне, нічне маркування та світлоогородження об'єкта відповідно до висновку КП "Міжнародний аеропорт Запоріжжя".

3. ЖК Цитадель-3 від Цитадель на вул. Загвіздянська, 4А,-6 в Івано-Франківську.

Підстави для відмови: відсутній в повному обсязі проєкт будівництва стадії "РП"; відсутній журнал вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; дані технічного паспорта не відповідають даним техніко-економічних показників, а саме: загальна площа квартир за проєктом 9 782,55 кв.м, за результатами технічної інвентаризації 11 578,4 кв.м; площа вбудованих нежитлових приміщень за проєктом 1 233,84 кв.м, за результатами технічної інвентаризації 1 351,8 кв.м; загальна кількість квартир за проєктом 152, за результатами технічної інвентаризації 171; відсутні датчики загазованості у житлових квартирах; відсутній акт закінчення пусконалагоджувальних робіт ліфтів; відсутній акт про готовність до експлуатації ліфтів; тощо.

4. ЖК Затишний Двір-2 від Алкан на вул. Даньшина 14-в у Луцьку (ІІ та ІІІ черга).

Надано дві відмови.

Підстави для відмови: висота поверхів не відповідає проєкту; огородження другого евакуаційного виходу через балкони не відповідає проєкту (в проєкті висота 1200 мм, фактична – 1120мм); відсутні вогнегасники; частково відсутні сталеві радіатори; на першому поверсі відсутні електричні котли; відсутні лічильники газу та газосигналізатори, мережа газопроводу не приєднана до ГРП; відсутня аварійна протидимна сигналізація; ліфт не було увімкнено та не перевірено його працездатність; відсутні паркомісця (розмітка); відсутні тактильні та візуальні елементи доступності на шляхах руху до будівлі, відсутні тактильні смуги та інформаційні покажчики; відсутній майданчик для відпочинку дорослого населення; частково відсутні газові котли тощо.

Як просуватиметься далі робота Реєстру та ДІАМ, слідкуйте у нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

263

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом