Влада Києва хоче викупити ділянку під ЖК 50Avenue

Замість скандальної висотки 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а у Шевченківському районі Києва може з'явитися сквер.

Як повідомили на сайті Київради, викуп земельної ділянки підтримала комісія з питань містобудування, архітектури та землекористування. Як зазначив голова комісії Михайло Терентьєв, щоб реалізувати цю ініціативу необхідно послідовно зробити кілька кроків. Згідно з нормами закону, потрібно довести до відома власників ділянки про наміри влади міста, потім провести експертну оцінку і скласти пропозицію щодо викупу.

У свою чергу секретар столичної міськради Володимир Бондаренко пообіцяв, що будівництво на даній ділянці проходити не буде, тут розташовуватиметься виключно сквер. Ця земля знаходиться у приватній власності з 2014 року, однак у власників, незважаючи на бажання звести тут житловий комплекс, відсутні будь-які дозвільні документи.

Згідно з даними НЕРУХОМІ, в реєстрі дозвільних документів на сайті ДАБІ в травні 2020 з'явилася інформація про повідомлення про початок виконання підготовчих робіт. Але потрібно знати, що повідомлення про початок виконання підготовчих робіт не дає права на виконання будівельних робіт. Також Департамент містобудування та архітектури КМДА не раз відмовляв обслуговуючому кооперативу "Ексон Прем'єр Шулявська" в наданні містобудів у зв'язку з невідповідністю намірів забудови: згідно детального плану територій – це територія зелених насаджень.

При цьому на сайті об'єкту 50Avenue міститься пропозиція про продаж квартир, яка поширюється лише на нерезидентів України. Вся інформація викладена тільки на івриті, без перекладу на будь-яку інший мову, а відділ продажів розташовується тільки в Бней-Брак (округ Тель-Авіва), Ізраїль.

Більш детально з документами щодо даного ЖК можна ознайомитися за посиланням.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом