Влада Києва хоче дозволити забудовнику знищити Мінський масив

Київрада вирішила відновити договір оренди земельної ділянки під торговим центром "Полярний", відповідний проєкт рішення було зареєстровано 5 грудня.

Про це розповів юрист та активіст Олександр Кучерявий на своїй сторінці у Facebook.

Проєкт рішення "Про відновлення приватного підприємства "ХАРОН-ВЕСТОІЛ" договору оренди земельної ділянки від 29 серпня 2012 року № 78-6-00691 (зі змінами)", поданого заступником мера Києва Петром Оленічем, фактично нівелює підтриману киянами петицію проти масштабної забудови Мінського масиву. Компанія "ХАРОН-ВЕСТОІЛ" безпосередньо пов'язана з великим забудовником "Інтергал-Буд", який має намір замість ТЦ "Полярний" впхнути п'ять висоток по 25 поверхів, що остаточно поховає інфраструктуру мікрорайону.

"Це незважаючи на те, що цей договір закінчився 13.10.2022, його поновлення не можливе з виявлених порушень умов цього договору і може бути лише розірваним або розділеним за належним цільовим призначенням", - наголосив юрист.

Він також звернув увагу, що Оленич є головою Комісії з перевірки інформації щодо об'єктів будівництва, які викликають громадський резонанс на території міста Києва на розгляд до якої мер Віталій Кличко свого часу направив петицію.

"Проігноровано не лише петицію, а й вимоги масового Маршу за Мінський масив, якраз був проти забудови ТЦ "Полярний"! Крім того, тут є значні порушення містобудівного та загального законодавства, а також явні порушення умов самого договору оренди земельної ділянки, укладеної з Київрадою від 26.04.2012 №544/7881", - написав Кучерявий.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, мешканці Мінського масиву у Києві (Оболонський район) створили петицію проти будівництва п'яти нових висоток на місці ТРЦ "Полярний" на вулиці Петра Калнишевського. Як наголошували автори, ця вулиця та всі двори вже сьогодні повністю заставлені автомобілями, що створює масу незручностей для мешканців. При цьому нові будинки підключатимуть до старих комунікацій, які не справляються і так із нинішнім навантаженням. Тутешні школи та дитячі садки – найбільш завантажені в Оболонському районі, і сотні нових дітей просто не влізуть до існуючих навчальних закладів, а будівництво нових не передбачено.

ЖК на вул. Калнишевського, 2 є 5 чергою проекту ЖК Яскравий від Інтергал-Буд. 1-3 черги було введено в експлуатацію до 2019 року і лише у серпні 2021 року забудовнику видали дозвіл на 4 та 5 черги, які будуть реалізовані як окремий житловий комплекс. Площа забудови становитиме 53,3%, що майже вдвічі перевищить усі допустимі будівельні норми.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом