Відомого харківського забудовника змусять повернути землю та знести будинки

Господарський суд ухвалив повернути Харкову земельні ділянки вартістю близько 6 млн грн на проспекті Героїв Харкова, неподалік Велозаводського скверу.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Як встановило слідство, на цих ділянках велося будівництво житлового комплексу, що складається із чотирьох восьмиповерхівок. Ці землі перебувають у комунальній власності та жодні права на них приватним юридичним чи фізичним особам не передавалися, що підтверджується витягами з Держреєстру прав на нерухоме майно та земельного кадастру.

Попри те, що у забудовника не було дозвільних документів, будівництво все ж таки почалося під виглядом реконструкції будівель, яких фізично не існувало.

"Незаконні дії забудовника обмежують право власності Харківської міської ради щодо користування та розпорядження земельними ділянками та призводять до нераціональної забудови населених пунктів, невідповідності збудованих об'єктів нерухомості встановленим вимогам законодавства", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Господарський суд Харківської області повністю задовольнив позов прокуратури, забудовник має повернути місту землю, привести її у відповідний вигляд, знести всі будівлі. Компанія має право на апеляційне оскарження.

Правоохоронці не вказали назву житлового комплексу та забудовника, проте опублікувала фото, за яким видно, що йдеться саме про ЖК Urban City (девелопер "Строй Сіті Development").

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, відомий харківський забудовник уже потрапляв нещодавно у скандал із будівництвом своїх об'єктів. Схожа ситуація спостерігається на ділянці на вулиці Юлія Чигирина. Тут "Строй Сіті Development" будує ЖК IT-Парк Manufactura. Прокуратура і тут заявила про самовільне будівництво.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом