Суд зобов'язав Строй Сіті повернути Харкову ділянку, на якій зводиться ЖК

Господарський суд Харківської області задовольнив клопотання прокуратури Харкова про повернення земельної ділянки місту вартістю близько 7 млн гривень по вулиці Юлія Чигирина.

Про це повідомили у понеділок, 23 січня, у пресслужбі правоохоронних органів.

Так, було встановлено, що цією вулицею здійснюється будівництво багатоквартирного житлового комплексу, який складатиметься з трьох будинків по 10 поверхів. Окрім 615 квартир там ще будуть розташовані торгові та офісні приміщення, а також паркінг на 200 паркомісць.

При цьому, за даними слідства, будівництво одного з будинків ЖК здійснюється на ділянці, що належить до земель комунальної власності громади Харкова. Будь-які права на неї приватним юридичним або фізичним особам не передані, що підтверджується витягами з Держреєстру та кадастру.

"Така ситуація не лише обмежує права власності Харківської міської ради щодо користування та розпорядження ділянкою, а й призводить до нераціональної забудови населених пунктів, невідповідності збудованих об'єктів нерухомості встановленим вимогам законодавства, що є порушенням прав територіального товариства, представником якого є міська рада", - повідомили у прокуратурі.

Ці порушення стали приводом для звернення прокуратури до суду, який задовольнив позов. Тепер забудовник зобов'язаний повернути Харкову земельну ділянку та привести її до належного стану.

Варто наголосити, що правоохоронні органи не стали згадувати назву житлового комплексу, але за розміщеними фото стало ясно, що йдеться про ЖК IT-Парк Manufactura. Це проєкт забудовника Строй Сіті Development.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, харківський забудовник Строй Сіті Development збирався побудувати на Мінському масиві в Києві на місці ринку "Полісся" (проспект Мінський, 2-а) 25-поверховий житловий комплекс Liner на 626 квартир у трьох секціях. Проти цього будівництва виступили місцеві жителі, створивши петицію на сайті Київради.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

197

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом