Від забудовника "монстра на Шулявці" вимагають прибрати фундамент

Найближчим часом Північний апеляційний господарський суд розгляне справу про розірвання договору суперфіція (забудови) ділянки на проспекті Перемоги, 50а, де до 2022 року будувався скандальний багатофункціональний комплекс 50Avenue.

Як повідомляє "Київвлада", позивачем у даній справі виступає власник цієї землі ТОВ "Шулявка", відповідачем - обслуговуючий кооператив "Ексон Прем'єр Шулявська", якому вказану ділянку було передано за договором суперфіцію у 2018 році. 18 вересня 2023 року Господарський суд Києва частково задовольнив вимоги землевласника, але кооператив-суперфіціар подав апеляційну скаргу на таке рішення суду.

Компанія змогла в першій інстанції переконати суддів у тому, що землекористувач порушив термін будівництва і взагалі не зможе реалізувати свої наміри через відсутність дозвільних документів. "Ціна питання" досить вагома - зокрема після введення БФК в експлуатацію зазначений кооператив мав би передати ТОВ "Шулявка" різних приміщень на загальну суму 16 млн гривень. Тепер же ОК "Ексон Прем'єр Шулявська", у разі невдачі в суді апеляційної інстанції, має повернути ділянку у тому стані, в якому отримав - без уже "залитого" фундаменту, накладених будматеріалів тощо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, будівництво комплексу запам'яталося різноманітними скандалами. Враховуючи, що будується БФК (згідно з детальним планом територій) на територію зелених насаджень, то ще в жовтні 2021 року в електронній системі хтось змінив запис із відмовою у внесенні змін до неіснуючого дозволу 2010 року. Таким чином, забудовник отримав чинний дозвіл. ДІАМ пообіцяла провести перевірку даного будівництва.

Проєкт передбачав будівництво двох веж, найвища з яких досягала б 51 поверху. За словами експертів, будівництво прямо над лінією метрополітену загрожує техногенною катастрофою.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

229

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом